Απαράδεκτη η ποινική δίωξη κατά Τατούλη αποφάσισε η έδρα (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απαράδεκτη η ποινική δίωξη κατά Τατούλη αποφάσισε η έδρα (βίντεο)

Φεβρουάριος 02, 2017 - 11:21

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από δύο αναβολές, εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Τρίπολης η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο Θανάσης Πετράκος εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος δεν έχει προσέλθει στις δύο προηγούμενες ορισθείσες δικασίμους.

Λίγο μετά τις 14:00 η δίκη ξεκίνησε και οι δύο συνήγοροι πλησίασαν την έδρα: από την πλευρά του κ. Πετράκου ο κ. Φουρτούνης από την Καλαμάτα και από την πλευρά του περιφερειάρχη ο κ. Σαμπράκος.

Μάρτυρες υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής ήταν οι κκ. Μάινας, Σταθόπουλος, Μπρουμάς και Κουνέλης.

Μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Τατούλη ήταν η κυρία Νικολάκου, οι κκ. Ρουμελιώτης, Παπαγγελόπουλος και Μπούκλης.

Λίγα μετά την έναρξη της δίκης, ο κ. Σαμπράκος έκανε ένσταση απαραδέκτου για κάποιες εξουσιοδοτήσεις της πολιτικής αγωγής. Ο κ. Φουρτούνης προσπάθησε να αντικρούσει την ένσταση.

Έπειτα από περίπου 30 λεπτά, το δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα που είχε προκύψει. Σε αυτό το σημείο η Πρωτοδίκης, η οποία προέδρευε, ανέφερε ότι η δίκη θα διαρκούσε έως τις 15:00, καθώς εκείνη την ώρα τελείωνε το ωράριο της γραμματέως που κρατούσε τα πρακτικά.

Μετά τη διακοπή, η έδρα επέστρεψε και ανακοίνωσε ότι πρόκειται για απαράδεκτη ποινική δίωξη. Η δίκη έληξε δίχως να καταθέσουν οι μάρτυρες και έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη κατά του περιφερειάρχη.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, η κυρία Νικολάκου, ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο κ. Ρουμελιώτης προχώρησαν σε δηλώσεις.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή δέχεται πολλές φορές προσωπικές επιθέσεις είτε από πολιτικούς παράγοντες ή από μέλη του ΠεΣυ, και υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε να απαντήσουμε με μηνύσεις. Ήταν μια μαύρη σελίδα για το ΠεΣυ τα γεγονότα εκέινης της ημέρας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη γυναικεία φωνή που φώναζε ''σκοτώστε τους!''». Ακόμη, η κυρία Νικολάκου σε ερώτηση δημοσιογράφου αν νιώθει ότι τα μέλη του ΠεΣυ απολαμβάνουν ασυλίας, απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, ότι σέβονται τη Δικαιοσύνη και για αυτόν τον λόγο ο Πέτρος Τατούλης ήταν παρών κατά τη διαδικασία.

Η πολιτική αντιπαράθεση έχει και όρια και πολιτικό πολιτισμό.

Έπειτα ο κ. Φουρτούνης  από την πλευρά της πολιτικής αγωγής μίλησε για την ποινική δίωξη η οποία είχε ασκηθεί από τον πελάτη του και όπως τόνισε είχε γίνει κάποιο λάθος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου είχε κατατεθεί η μήνυση, καθώς κάποιο έγγραφο είχε παραπέσει, όπως είπε, και έτσι ο κ. Τατούλης δεν έδωσε λόγο για την πράξη αυτή.

Η υπόθεση έχει κλείσει σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος, αλλά σε ό,τι αφορά το αστικό μέρος υπάρχει περιθώριο ακόμα.
 

Έφη Καστραντά

ArcadiaPotal.gr Δηλώσεις μετά την δίκη Τατούλη - Πετράκου