Γιάννης Γκιόλας:Οι δικαστικές αρχές έχουν πλέον τον λόγο για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας:Οι δικαστικές αρχές έχουν πλέον τον λόγο για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ

Φεβρουάριος 03, 2017 - 14:04

φωτογραφία eurokinissi

΄΄Το πόρισμα της  εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ  ανέδειξε σωρεία  παραβάσεων που θα πρέπει τώρα να δουν οι δικαστικές αρχές ΄΄  τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ- και μέλος της επιτροπής  - Γιάννης Γκιόλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΄΄ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ΄΄.

Όπως επισήμανε ο κ, Γκιόλας  , το πόρισμα –προϊόν πολύμηνης και κοπιαστικής διαδικασίας, καταλογίζει ευθύνες σε τραπεζικά στελέχη αλλά και μιντιάρχες  ( πχ ΔΟΛ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ) για τον  υπέρμετρο δανεισμό που έγινε και μάλιστα χωρίς  τις αναγκαίες καλύψεις και εγγυήσεις.

Είναι προφανείς και οι πολιτικές ευθύνες που υπήρξαν ,καθώς  κάποιοι  άναβαν το ..πράσινο φως για την αλόγιστη δανειοδότηση  επιχειρήσεων ΜΜΕ ,αλλά και των κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που διασπάθισαν εκατομμύρια ,κυρίως σε προεκλογικές περιόδους ΄΄ υπογράμμισε ο κ. Γκιόλας και  πρόσθεσε:

΄΄ Είναι βέβαιο ότι το πόρισμα τη επιτροπής έχει ήδη συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται για πάταξη της διαπλοκής  και αυτό το  έχει διαπιστώσει  όλη η Ελλάδα που ενημερωνόταν άμεσα για το  έργο της εξεταστικής.Δεν είναι τυχαίο  άλλωστε ότι  όταν συγκροτήθηκε η επιτροπή ( Απρίλης 2016),  τότε  έσπευσαν οι Τράπεζες  να πράξουν ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και χρόνια. ΄΄