ΚΚΕ Αργολίδας:Το έργο με την αξιολόγηση το έχουμε ξαναδεί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΚΚΕ Αργολίδας:Το έργο με την αξιολόγηση το έχουμε ξαναδεί

Φεβρουάριος 06, 2017 - 11:41

Ανακοίνωση της ΤΕ Αργολίδας ΚΚΕ για την αξιολόγηση:

Έχουν γανώσει το κεφάλι του ελληνικού λαού για την καθυστερούμενη αξιολόγηση της υλοποίησης του 3ου μνημονίου, το οποίο τα αστικά κόμματα μαζί το ψήφισαν ενωμένα στο στρατηγικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων για την ανάκαμψη -τη δική τους και μόνο- από την κρίση.

Κοκορομαχούν για τη δεύτερη αξιολόγηση,  εκβιάζοντας  το λαό να την κάνει δική του έγνοια, αδιαμαρτύρητα και αγόγγυστα, με  σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να δεχτεί τον πιο βαθύ, από την πρώτη αξιολόγηση, λάκκο που του ετοιμάζουν.

Με «καβάτζα» όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί από προηγούμενα μνημόνια και με τη «φάκα»  που τους στήνουν, με «τυράκι» την ελάφρυνση του χρέους, θα 'ρθουν τα νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία, τον αυτόματο «κόφτη»,  νέες συμφωνίες για μετά το 2018 μέχρις ότου η κυβέρνηση εξυγιάνει τον καπιταλισμό(!), πετύχει το δικό της «true story»(!), βγάλει τους πλουτοκράτες στο ξέφωτο και το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να μοιράζεται μια θέση εργασίας σε τρεις και τέσσερις θέσεις απασχόλησης, με τις δομές της Υγείας και της Πρόνοιας στην «εντατική».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει τη συζήτηση από τα κεντρικά πολιτικά προβλήματα όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και αυτά που μυρίζουν μπαρούτι στην περιοχή μας, εστιάζοντας στο θέμα της διαπλοκής με τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ήταν ένα ακόμη φιάσκο, μιας ακόμη Εξεταστικής Επιτροπής.

Ήρθε η ώρα οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να κάνουν τη δική τους αξιολόγηση στη δύναμή τους, με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας να ανοίξουν το δρόμο για την εργατική - λαϊκή εξουσία, όπου θα πετάξουν οριστικά από την πλάτη τους τις βδέλλες που καρπώνονται τον ιδρώτα τους και παίρνουν το φαΐ από το πιάτο των παιδιών τους.

Για τους εργαζόμενους υπάρχει διέξοδος και βρίσκεται στη σύγκρουση με αυτόν το δρόμο, του φαύλου κύκλου κρίσης, μέτρων, αναιμικής ανάκαμψης και νέας κρίσης. Στην όξυνση της εργατικής - λαϊκής πάλης μέσα στους τόπους δουλειάς, ενάντια στα «κεκτημένα» της εκμετάλλευσης, διεκδικώντας την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων ετών, παλεύοντας με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ως τη μόνη λύση για να πάρει ο λαός ανάσες και να δρομολογήσει την αντεπίθεσή του, που θα ανατρέψει αυτήν τη βαρβαρότητα. Προϋπόθεση για την ενίσχυση αυτού του προσανατολισμού είναι η συστράτευση με το ΚΚΕ παντού, η ένταξη νέων πρωτοπόρων δυνάμεων σε αυτήν την προσπάθεια, που θα προωθεί τη γραμμή πάλης με τη μόνη αισιόδοξη και ρεαλιστική προοπτική: Την εργατική εξουσία.

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ