Συμπαράσταση στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συμπαράσταση στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Άργος

Φεβρουάριος 08, 2017 - 22:14

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας :

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΡΟΤΙΑ,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ, ΑΡΓΟΣ.
Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας
Χαιρετίζουμε τους φτωχούς αγρότες, που εδώ και 15 μέρες, βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και το νομό μας, δίνοντας μάχη επιβίωσης κόντρα στην κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ και την ΚΑΠ. Ήδη ξεκίνησε η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι. Όλοι μαζί εργατοϋπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, αγρότες πρέπει να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του φτωχού λαού, την προσπάθεια υπονόμευσης της απάντησης που πρέπει να δοθεί ενάντια σε μια πολιτική που μας πλήττει όλους.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, καλεί όλους τους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς ΕΒΕ  να ορθώσουμε τείχος,  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που αγωνίζεται στα μπλόκα του αγώνα απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία.
Έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές.
Στο ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας, αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός μας θέλουν στην αδράνεια, στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας. Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική μας δράση.
Οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους, από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματά μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!
Δίνουμε αγωνιστική διέξοδο και περιεχόμενο απέναντι στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, ΕΕ το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Είναι αγώνας επιβίωσης, κόντρα στις πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. που επιχειρεί να συγκεντρώσει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.
Σε έναν κυρίως αγροτικό νομό, η επιβίωσή μας, εξαρτάται και από τα εισοδήματά τους.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις δράσεις που προγραμματίζονται.
Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τους φορείς
στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή
και ώρα 6:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στις 06:00 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Πέτρου.

Μόνο με τη συμμαχία και τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να εμποδίσουμε τις πολιτικές που καταστρέφουν μικρομεσαίους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και εμποροβιοτέχνες.

Από το Δ.Σ.

της ΟΕΒΕ  Άργους