Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην «FRUIT LOGISTICA 2017»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην «FRUIT LOGISTICA 2017»

Φεβρουάριος 14, 2017 - 19:55

Η «Μυθική Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν για 3η συνεχόμενη χρονιά δυναμικά το παρόν στη Διεθνή Έκθεση «FRUIT LOGISTICA 2017» για την εμπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τη σήμανση και τη συσκευασία τους.

Η συμμετοχή αποτέλεσε μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της περιοχής, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 2.800 εκθέτες και την επισκέφθηκαν πάνω από 60.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» συμμετείχε με δικό της ανεξάρτητο περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί από το σύνολο της Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δειγματίσουν τα προϊόντα τους, να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους και μέσω των b2b συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν να συναντήσουν επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες και να συνάψουν συμφωνίες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο κ. Χρήστος Ντοκομές, Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στo Bερολίνο, ο οποίος συνομίλησε με τους επιχειρηματίες, εξήρε την ελληνική παρουσία και τόνισε πως βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρηματιών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Συναντήσεις με τους εκθέτες είχε επίσης η κα Αθηνά Θεοφανίδου, εκπρόσωπος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν και προτάθηκαν κοινοί τρόποι προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν με την παρουσία τους ο κ. Περικλής Μαντάς, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας και ο κ. Ηλίας Στρατηγάκος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Κτηνοτροφίας, οι οποίοι στήριξαν την παρουσία των τοπικών επιχειρηματιών και τόνισαν ότι η συνεργασία των φορέων με τις παραγωγικές τάξεις όσον αφορά στην προώθηση και προβολή των προϊόντων της περιοχής, αποτελεί κοινό στόχο ανάπτυξης.

Η έκθεση «FRUIT LOGISTICA 2017» η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin από 8 έως 10 Φεβρουαρίου 2017, αποτελεί τη δημοφιλέστερη και κατευθυντήρια διεθνή έκθεση, καθώς και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα παροχών και προϊόντων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση και να  αξιοποιήσουν πλήρως το επιχειρηματικό δυναμικό τους.

Δελτίο Τύπου