Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα του Αργολικού Πεδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα του Αργολικού Πεδίου

Φεβρουάριος 15, 2017 - 12:25

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κατόπιν της ενεργοποίησης της πηγής Κεφαλαρίου και την εκροή επαρκών ποσοτήτων νερού, τη Δευτέρα 06.02.2017 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της εφαρμογής του έργου του Τεχνητού Εμπλουτισμού υπόγειων υδροφόρων σχηματισμών σε περιοχές του Αργολικού Πεδίου και στην περιοχή Ασίνης – Δρεπάνου.

    Ήδη, σε συνεργασία με τον Γ.Ο.Ε.Β. Αργοναυπλίας και τους τοπικούς Τ.Ο.Ε.Β., διοχετεύεται νερό εμπλουτισμού σε εγκεκριμένες από τους Περιβαλλοντικούς Όρους του έργου θέσεις στις περιοχές Πουλακίδας-Μάνεση, Ήρας-Κουρτακίου, Αγίας Τριάδας και Ασίνης – Δρεπάνου καθώς και στην κοίτη του ρέματος Αμαριανού, μέσω  της χρήσης των συλλογικών αρδευτικών δικτύων και των αντλιοστασίων οι δαπάνες λειτουργίας των οποίων θα καλυφθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

    Η Π.Ε. Αργολίδας με πληθώρα παρεμβάσεων σε αρδευτικά έργα καθόλη τη διάρκεια της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και με αξιοποίηση της διαδικασίας του Τεχνητού Εμπλουτισμού όποτε επιτρέπουν τα φυσικά φαινόμενα στηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς στην προσπάθειά τους να παρέχουν ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.