Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στην φωτιά στο Σπαθοβούνι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στην φωτιά στο Σπαθοβούνι

Ιούλιος 16, 2012 - 20:32

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

www.korinthiaportal.gr 17-7-2012- 19:21 Άνιση η μάχη που δίνουν απο χθες οι πυροσβέστες στην φωτιά του Ζευγολατιού η οποία έχει στραφεί στην πλευρά του Σπαθοβουνίου και των Αρχαίων Κλεωνών και καίει έως αυτήν την ώρα. Στην τιτάνια προσπάθεια που κάνουν, με τα κομμένα κονδύλια της πυροπροστασίας και τα λιγοστά μέσα, όπως παραδέχτηκε σήμερα και ο Διοικητής της Π.Υ Ναυπλίου , υπηρεσία η οποία συνδράμει στην φωτιά αυτή, δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί. Ένας πυροσβέστης έσπασε το χέρι του ενώ υπάρχουν και μικροτραυματισμοί απο πτώσεις στα απόκρημνα σημεία που καίει η φωτιά. Ευτυχώς δεν πρόκειται για σοβαρούς τραυματισμούς , να ευχηθούμε να μην υπάρξει άλλος...
www.korinthiaportal.gr 17-7-2012- 19:00 Την καταστροφική της πορεία συνεχίζει η φωτιά που ξεκίνησε απο χθες στην Κορινθία και στην περιοχή του Ζευγολατιού. Ο άνεμος οδήγησε την φωτιά στην πλευρά του Σπαθοβουνίου κινητοποιώντας τις δυνάμεις, ο ίδιος που την έστρεψε τελικά απο το χωριό το οποίο επαναλαμβάνουμε δεν εκκενώθηκε , παρα τα όσα διασπείρονταν στο διαδίκτυο. Οι δυνάμεις πραγματοποιούν τιτάνια προσπάθεια για να ανακόψουν την πορεία της η οποία τώρα έχει στραφεί προς την πλευρά του Κοντόσταβλου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αναχώματα ενω στα θετικά συγκαταλέγεται πως αυτήν την ώρα ο άνεμος έχει πάψει. 
Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο Περιφερειάρχης
17-7-2012-Η φωτιά που εκδηλώθηκε από χθες το μεσημέρι  στο Ζευγολατιό έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης με πεύκα.
Δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.
Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος όταν δεν είναι παρών βρίσκεται  σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία  με τους επικεφελείς των πυροσβεστικών  υπηρεσιών  που πραγματικά δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ αεροσκάφη και ελικόπτερα  συνδράμουν με το έργο τους.
Η υπηρεσία της πολιτικής προστασίας του Δήμου με όλα τα μέσα που διαθέτει καθώς επίσης και πλήθος εθελοντών και απλών πολιτών  προσφέρουν αποφασιστική βοήθεια στις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά.
16-7-2012-Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στην φωτιά που ξέσπασε πριν απο λίγη ώρα στην περιοχή του Ζευγολατίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το κέντρο της Π.Υ Κορίνθου πρόκειται για εστία κοντά στην χωματερή. Στο σημείο για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει εναέρια και επίγεια μέσα. Η επιχείρηση κατάσβεσης λόγω του δύσβατου σημείου γίνεται απο τα εναέρια μέσα , αν και στο σημείο βρίσκονται και δεν αποχωρούν και ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις. Στον τόπο της φωτιάς βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες .http://www.korinthiaportal.gr