Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:Όλοι στο Συλλαλητήριο στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:Όλοι στο Συλλαλητήριο στο Άργος

Φεβρουάριος 20, 2017 - 12:08

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας :

Δεν συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ, ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
Πλατεία Αγίου Πέτρου, Άργος 19.00

Για μια ακόμα φορά, είναι ξεκάθαρο, πού θα καταλήξουν οι περίφημες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αφού αυτό το “έργο” το έχουμε ξαναδεί! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ελιγμούς που κάνει προσδοκεί να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις, να εμποδίσει την οργάνωση της πάλης για να μην εκφραστεί η αντίσταση σε αυτή την πολιτική, ενάντια στο κεφάλαιο και την ΕΕ.
Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και υπηρετούν την ίδια πολιτική, μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, θέλουν το λαό με τη στάση του, την ανοχή του, να βάλει υπογραφή στα νέα μέτρα γι’ αυτό δημιουργούν αναμονή και ελπίδα ότι οι θυσίες θα φέρουν ανάπτυξη και ότι απ’ αυτήν θα έχουν όφελος και οι εργαζόμενοι.
Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινό συμφέρον για τους εργαζόμενους και την εργοδοσία. Είναι μεγάλο ψέμα πως όταν μια επιχείρηση πηγαίνει καλά, θα έχουμε και εμείς μια καλύτερη ζωή και όταν στηρίζουμε την επιχείρηση στα δύσκολα, θα κρατήσουμε τη δουλειά μας. Την επίθεση της εργοδοσίας την βιώσαμε και συνεχίζουμε να την βιώνουμε τόσο σε συνθήκες που η επιχείρηση πήγαινε καλά, όσο και όταν εμφανίζει προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εξελίξεις στον «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» και στον  "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ". Οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν ακριβά τα κέρδη του «ΚΑΡΥΠΙΔΗ», ΤΟΥ "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ", με απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων, με σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων και τώρα καλούνται να πληρώσουν την κρίση τους, παραμένοντας απλήρωτοι και στον αέρα.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ’ τα παζάρια τους. Δυναμώνουμε τη δράση μας σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να δώσουμε τη δική μας απάντηση σε παλιά και νέα μέτρα. Για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Η Κυριακή, υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Δυναμώνουμε την πάλη μας, τη συλλογική μας δράση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο, με ενίσχυση και μαζική εγγραφή μελών στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας. Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδιά τους.
Η αναμονή, η απογοήτευση, ο φόβος δίνουν έδαφος να γίνεται η εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική, να ξεσαλώνουν στις πλάτες μας. Τώρα είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα. Αρκετά ματώσαμε, δεν πάει άλλο. Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, δεν είμαστε έρμαια των μεγαλεμπόρων που θέλουν να μας επιβάλουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ