Ενδιαφέροντα ερωτήματα από τον Γιάννη Γκιόλα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ενδιαφέροντα ερωτήματα από τον Γιάννη Γκιόλα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (βίντεο)

Φεβρουάριος 20, 2017 - 17:16

φωτογραφία eurokinissi

Μια  σειρά  από πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα – αλλά και επισημάνσεις- έθεσε  ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας   στον  πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπο  Γκότση, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Γκιόλας  έθεσε ερωτήματα που   αφορούσαν τη λειτουργία της επιτροπής , τις παρεμβάσεις της , καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται  με την προοπτική προσθήκης  και  νέων χρηματοδοτικών εργαλείων κλπ.

Συγκριμένα ο κ Γιάννης Γκιόλας  απηύθυνε , μεταξύ άλλων,  τα ερωτήματα:

-Οι   οδηγίες της Ευρωπαϊκής   Αρχής  Κινητών Αξιών ( μέλος της είναι η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) λαμβάνουν υπ όψη  τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας  η υπάρχουν περιπτώσεις που εμφανίζονται  ΄΄ασφυκτικές΄΄ ρυθμίσεις οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν αντι-κίνητρα ανάπτυξης?

-Η Ελληνική οικονομία μετά από χρόνια ύφεσης καταγράφει  δείκτες  ανάπτυξης για το 2017.Μπορει και στην Ελλάδα να υπάρξει ένα μοντέλο  συμμετοχικής χρηματοδότησης ( όπως σε άλλες χώρες) που   θα στηρίξει μικρομεσαίους  παραγωγούς και επιχειρηματίες?

-Πως αξιολογούνται τα ως τώρα αποτελέσματα από   τις προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ανάπτυξη οργανωμένης αγοράς  εταιρικών ομολόγων στο χρηματιστήριο Αθηνών?

-Υπάρχει επαρκής ενημέρωση των ενδιαφερομένων  για νέα, παράλληλα, χρηματοδοτικά,  ΄΄εργαλεία΄΄?

Περισσότερα  για τις ερωτήσεις του κ. Γιάννη Γκιόλα  και τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης , στο βίντεο που ακολουθεί..

https://www.youtube.com/watch?v=3DxvF5IBR2M