Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών-Απεργία Αρχαιοφυλάκων (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών-Απεργία Αρχαιοφυλάκων (φωτο&βίντεο)

Φεβρουάριος 20, 2017 - 20:42

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κλειστή η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017. Όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι είναι κλειστά μετά από ομόφωνη απόφαση του Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ, για την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας.(φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TΗΣ ΠΕΥΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συνάδελφοι,
Το Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 15/02/2017, αποφάσισε 24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ για την Δευτέρα 20/02/2017, με σκοπό την άμεση λύση των αιτημάτων- προβλημάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν από τις άστοχες ενέργειες και λάθη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας σε συνεργασία με το ΤΑΠΑ.
Το κύριο θέμα που μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση, είναι ότι για άλλη μια φορά, η διοίκηση του ΤΑΠΑ επιχειρεί την μετάβαση των εξαιρέσιμων και πέραν του πενθημέρου στο Υπουργείο Οικονομικών μέσω του καινούργιου Οργανισμού του, που θα κατατεθεί και εκεί καταργεί την διάταξη βάση της οποίας ήταν υποχρεωμένο για την αποζημίωσή μας.
Αυτό φυσικά αν γίνει, θα σήμαινε μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή μας, κίνδυνο για περικοπές κλπ.
Το ίδιο είχε επιχειρηθεί και πέρυσι, που φυσικά μετά από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας κατορθώσαμε να αποτρέψουμε.

Σας θυμίζουμε βέβαια και την προσπάθεια του Κου Αλικαρίδη (σύμβουλος του κυρίου Μπαλτά), να μειώσει τις αμοιβές μας των εξαιρέσιμων, σε συνεργασία φυσικά με το ΤΑΠΑ. Φυσικά και αυτό, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της ΠΕΥΦΑ απετράπει.
Το δεύτερο θέμα που επιζητούμε την λύση του, είναι η συγκροτημένη δομή και ιεράρχηση στον κλάδο μας: α) θεσμοθέτηση του Γραφείου Αρχιφύλακα στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, β)να συσταθούν αυτοτελή γραφεία στις εφορείες και στα μεγάλα μουσεία όπου θα προΐστανται υπάλληλος προερχόμενος από τον κλάδο μας (ΔΕ αρχαιοφύλακας. γ) σύσταση αυτοτελούς τμήματος φύλαξης-πληροφόρησης υπαγόμενο στην Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Και το τρίτο θέμα που έχει σαν στόχο την επίλυσή του μέσω των κινητοποιήσεων μας, είναι η άμεση υλοποίηση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για «200 θέσεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ».
Την αύξηση των οργανικών μας θέσεων σε 2.500 χιλιάδες και στα σταδιακή συμπλήρωση αυτών σε σύντομο χρονικό διάστημα (200 προσλήψεις τον χρόνο τουλάχιστον ).
Συνάδελφοι,
οι αρχαιοφύλακες καλούνται για ακόμα μια φορά να δείξουν την δύναμη τους ενωμένοι και με αποφασιστικότητα προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα χρόνων και να ικανοποιηθούν άμεσα  τα δίκαια αιτήματά μας.

ArgolidaPortal.gr Μυκήνες-Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών-Απεργία Αρχαιοφυλάκων