Αργείτικο Καρναβάλι 2017 (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αργείτικο Καρναβάλι 2017 (φωτο&βίντεο)

Φεβρουάριος 26, 2017 - 23:52

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με τη συνοδεία αρμάτων και τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών έγινε το απόγευμα της Κυριακής  η καρναβαλική παρέλαση στο Άργος  και αφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για ακόμα μια χρονιά.
Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χορεύοντας και τραγουδώντας  συμμετέχοντας στο  μεγάλο πάρτι.
Παρουσιαστής του καρναβαλιού ήταν ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης  Βισκαδουράκης και βασίλισσα η χορεύτρια Αναστασία Γιουσεφ.
Η Καρναβαλική Παρέλαση με 50 γκρουπ άρματα και καρναβαλικές ομάδες και 2.000 καρναβαλιστές, που πλημμύρισαν την πόλη με χρώματα ξεκίνησε εντυπωσιακά με τους ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΕΣ, τη μασκότ του αργείτικου καρναβαλιού, από τη συμβολή των οδών Θεάτρου και Δαναού και  συνέχισε έως τη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Δαναού.Εκεί οι ομάδες  έστρίψαν αριστερά με κατεύθυνση προς την Παιδική Βιβλιοθήκη και μετά δεξιά προς την πλατεία Δημοκρατίας όπου ακολούθησε το γιαούρτωμα του καρνάβαλου και η καύση του.Δημότες και επισκέπτες διασκέδασαν μαζί με το Δήμαρχο Δ. Καμπόσο,τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα ,τον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Νίκο Γκαβούνο,αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

H  βράβευση των καλύτερων καρναβαλικών ομάδων έγινε από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.

Αναλυτικά τα καρναβαλικά γκρουπ που βραβεύτηκαν είναι:

1ο Βραβείο  «Εν Λευκώ».

2ο Βραβείο Πολιτιστικός σύλλογος της Νέας Κίου.

3ο Βραβείο 6ο Δημοτικό σχολείο Άργους.

(Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

 

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-Αργείτικο Καρναβάλι 2017