«Ο θάνατός σου Η ζωή μου» στο Άργος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Ο θάνατός σου Η ζωή μου» στο Άργος (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 07, 2017 - 23:50

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Άργους Μυκηνών παρουσιάζει τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους ,το έργο του Αλέκου Σακελλάριου  "Ο θάνατός σου Η ζωή μου", σε σκηνοθεσία του Τάκη Τσαρσιταλίδη.
Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου και ενθουσίασε τους θεατές της. Την πρεμιέρα της παράστασης τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του Αλέκου Σακελλάριου, την οποία υποδέχτηκε και ευχαρίστησε προσωπικά ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος.

Την θεατρική παράσταση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νίκος Γκαβούνος,οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κρίγγος και Παναγιώτης Δούρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Παπαϊωάννου,Παναγιώτης Σκούφης και Βαγγέλης Τζαβέλλας,η πολιτευτής Σόνια Τάνταρου Κρίγγου,η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής Δήμου Αργους-Μυκηνών Δέσποινα Δαμασκηνού κ.α.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της ΚΕΔΑΜ. Τη μουσική έχει κάνει ο Δ. Κελέσης, τα κοστούμια η Κ. Νταβίλη, τα σκηνικά η Ε. Ορφανού.
«...Αξίζει, αλήθεια, να πατήσει κανείς επί πτωμάτων για να επιτύχει το σκοπό του; Και είναι τελικά το χρήμα σημαντικότερο από μια καθαρή συνείδηση;... «
Το έργο γράφηκε το 1956 και είμαι μία από τις λιγότερες γνωστές κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου. Είναι μια κωμωδία ηθών που σκιαγραφεί της διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης  ύπαρξης, για να καταλήξει πως, σε ένα πόλεμο που χάνονται κάποιοι για να επιβιώσουν κάποιοι άλλοι, «λεβέντες είναι μόνο οι λιποτάκτες»… διαχρονική αξία!
Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη δυο Αργείων του χώρου της τέχνης: του Μάνου Διαμαντή Μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας Άργους & του Μιχάλη Κουκουλομάτη Ηθοποιού του Θεάτρου και συνεργάτη του Δημοτικού θεάτρου στο Άργος.(φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr Άργος-«Ο θάνατός σου Η ζωή μου» δημοτικό θέατρο