Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

Μάρτιος 08, 2017 - 13:32

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 5.000 εγγεγραμμένους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 4ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με την οργανωτική υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοπονήσου, του Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ του ΣΕΓΑΣ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αναλυτικά στον Μαραθώνιο οι εγγεγραμμένοι δρομείς ήταν 233, στον Ημιμαραθώνιο 753, στα 5 χλμ. 2.080(1.460 και 620 Μαθητές) και στα 2,5 χλμ. 2.492 (1407 και 1.085 Μαθητές. Σύνολο: 5.558 εγγεγραμμένοι δρομείς. Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να υπολογίσουμε και 10 δες πολίτες και επισκέπτες, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες των αγώνων που αγωνίστηκαν χωρίς αριθμό και εγγραφή και που φαίνονται στα βίντεο του αγώνα.  

Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 3 ετών, η διοργάνωση με τις παράλληλες Εκπαιδευτικές ,πολιτιστικές ,μουσικές και ιατρικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου αλλά και ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα.