Το Νέο Ασφαλιστικό στο επίκεντρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Νέο Ασφαλιστικό στο επίκεντρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 09, 2017 - 12:59

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Φ. Δαμούλος:'' Όλοι οι επιχειρηματίες στους επόμενους μήνες θα βάλουν λουκέτο...Με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση σίγουρα δεν θα υπάρξει σε λίγο καιρό επιχειρηματικότητα''

«Το Νέα Ασφαλιστικό και οι Εργασιακές Σχέσεις» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αργολίδας το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στο Άργος.

Την ημερίδα άνοιξε και συντόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Φώτιος Δαμούλος, ενώ κύριοι ομιλητές ήταν ο Εργατολόγος κ. Δημήτριος Μπούρλος και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας εξέφρασε τη θέση ότι ο νέος νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό βγάζει εκτός ορίων τις επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων, όπως ενημέρωσε, έχουν προχωρήσει στην υποβολή ενστάσεων όσον αφορά στην αντισυνταγματικότητά του. «Πραγματικά θα πρέπει η κυβέρνηση να ξαναμελετήσει το νέο ασφαλιστικό, γιατί δημιουργείται ασφυκτικός κλοιός στις επιχειρήσεις. Να είστε βέβαιοι ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε πολλά λουκέτα στις επιχειρήσεις» διεμήνυσε ο κ. Δαμούλος.

Ο κ. Μπούρλος ενημέρωσε το ακροατήριο για τις αλλαγές που επιφέρει το νέο ασφαλιστικό στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, στις ασφαλιστικές εισφορές και στις συνταξιοδοτικές παροχές και τόνισε ότι ορισμένες κατηγορίες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με τη συνέχιση της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους εξαιτίας της σημαντική αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών τους. Επίσης, ο κ. Μπούρλος επεσήμανε την ανάγκη να αποσαφηνιστεί το τι ισχύει με το νέο νόμο και να οριοθετηθούν οι υποχρεώσεις, κυρίως, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και όσων συμμετέχουν σε εταιρείες.

Αρνητικές προβλέψεις για την πορεία του νέου ασφαλιστικού έκανε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. «Αυτό το ασφαλιστικό έχουμε πει ως επιμελητήριο, ότι δεν θα ολοκληρώσει τη χρονιά. Θα πέσει στην πράξη, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι οι επιχειρήσεις που είναι υγιείς να μη μπορέσουν να αντέξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε την άποψη  ότι αυτοί που σήμερα την πληρώνουν είναι οι έντιμοι επιχειρηματίες, αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και ότι με αυτό το νόμο είναι καθαρό ότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το νέο ασφαλιστικό.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία τα θέματα που αναλύθηκαν από τους ομιλητές και έλαβαν απαντήσεις πάνω σε κρίσιμα ερωτήματα και εύστοχους προβληματισμούς που έθεσαν για το Νέο Ασφαλιστικό και τις Εργασιακές Σχέσεις.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ραβάνης.                                           

Για το Επιμελητήριο Αργολίδας

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

(φωτογραφίες eurokinissi)

 

ArgolidaPortal.gr Άργος-Το Νέο Ασφαλιστικό ημερίδα στο Επιμελητήριο Αργολίδας