Απάντηση Κονιόρδου σε Ανδριανό για το Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση Κονιόρδου σε Ανδριανό για το Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Μάρτιος 09, 2017 - 22:07

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Παρελήφθη σήμερα από το γραφείο του Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού η γραπτή απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου στην τελευταία με αριθμό πρωτοκόλλου 2963/27-1-2017 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Ανδριανός με θέμα τις καθυστερήσεις στη λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου Άργους, στο πλαίσιο της έντονης πίεσης που άσκησε όλο αυτό το διάστημα για την υπέρβαση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει, παρά τα γεγονός ότι το Μουσείο ήταν ήδη έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό ήδη πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, καθώς είχαν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές εργασίες και απέμενε μόνο η τοποθέτηση των εκθεμάτων στις προθήκες.

Στην απάντηση της Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το νέο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας στεγάζεται σε ένα ιστορικό διατηρητέο συγκρότημα του Άργους, τους Στρατώνες Καποδίστρια, και πιο συγκεκριμένα στη δυτική και νοτιοδυτική πτέρυγα του συγκροτήματος. Το έργο «Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας— Οργάνωση και λειτουργία μόνιμης βυζαντινής μουσειακής έκθεσης» με κωδικό ΜΙS 352471, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα — Πελοπόννησος — Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» με φορέα υλοποίησης αρχικά την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και από τις 29.10.2014, μετά την εφαρμογή του νέου Οργανισμού του Υπουργείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

το έργο περιλάμβανε δύο υποέργα: Υποέργο 1 «Διεθνής Ανοιχτός Διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση μουσειακών προθηκών της μόνιμης βυζαντινής μουσειακής έκθεσης του Βυζαντινού Μουσείου Αργολίδας», Υποέργο 2 «Συμπληρωματικές εργασίες για την οργάνωση της μόνιμης βυζαντινής μουσειακής έκθεσης και των λοιπών βοηθητικών χώρων του Βυζαντινού Μουσείου Αργολίδας». Το έργο ξεκίνησε την 1.9.2011 και ολοκληρώθηκε, μετά τις απαιτούμενες εγκεκριμένες τροποποιήσεις, στις 30.9.2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 1.186.300,00 ευρώ.

O εκθεσιακός χώρος του νέου Μουσείου καταλαμβάνει τον όροφο της δυτικής πτέρυγας του συγκροτήματος. Παράλληλα, το Μουσείο διαθέτει Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων και Εκδηλώσεων, Πωλητήριο, Εργαστήριο Συντήρησης, Αρχαιολογική Αποθήκη Και Γραφείο Προσωπικού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, έχοντας ως τη βέλτιστη λειτουργία και ασφάλεια του νέου Μουσείου, βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα στελέχωσης του νέου Μουσείου με το απαιτούμενο προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας. Επί του παρόντος έχουν προσληφθεί δύο ωρομίσθιοι φύλακες και αναμένεται η πρόσληψη και του υπόλοιπου προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής λειτουργία του νέου Μουσείου από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη οριστεί διαχειριστής εισιτηρίων και πωλητέων ειδών του Μουσείου και έχουν αποσταλεί τα εισιτήρια από το ΤΑΠΑ”.