Ο Ανδριανός για το Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός για το Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Μάρτιος 09, 2017 - 23:24

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για το άνοιγμα στο κοινό του Βυζαντινού Μουσείου Άργους έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“To Βυζαντινό Μουσείο του Άργους ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο κοινό, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του. Έχοντας συμβάλει προσωπικά, τόσο κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και ως βουλευτής, στην προσπάθεια για το σημαντικό αυτό έργο πολιτισμού για το Άργος και την Αργολίδα, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν όλο αυτό το διάστημα για να γίνει πράξη αυτό το όραμα, και ξεχωριστά τον πρώην Διευθυντή της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Αθανασούλη, τη  Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου, καθώς και τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τα οποία συνεργάστηκα στο πλαίσιο του έργου.
Το Βυζαντινό Μουσείο του Άργους που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, το πρώτο βυζαντινό Μουσείο στην Πελοπόννησο, δεν είναι ένα αποσπασματικό έργο. Εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της αρχαιότερης συνεχώς κατοικούμενης πόλης της Ευρώπης που περιλαμβάνει επίσης το δρομολογημένα έργα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου, και την ήδη ολοκληρωμένη συντήρηση και ανάδειξη του κάστρου της Λάρισας, στην αξιοποίησή του οποίου πρέπει πλέον να προχωρήσουμε. Τα έργα αυτά δημιουργούν μια ενιαία ταυτότητα για το Άργος που ανταποκρίνεται στην σημασία της πόλης και θα συμβάλουν, μεταξύ άλλων, στην ένταξή της στα τουριστικά δρομολόγια και στην ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Είναι αυτονόητο όπως, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα των σημαντικών αυτών έργων.
Εύχομαι ολόψυχα το νέο αυτό Μουσείο που καταγράφει μια σημαντικότατη ιστορική περίοδο για την ευρύτερη περιοχή να αγαπηθεί από τους Αργολιδείς και τους επισκέπτες του Άργους και να έχουμε υγεία και δύναμη ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την ανάδειξη του ανεκτίμητου πλούτου της Αργολίδας μας”.