Ανδριανός:Εύχομαι κάθε επιτυχία στο φετινό Μοντέλο της Βουλής των Ελλήνων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:Εύχομαι κάθε επιτυχία στο φετινό Μοντέλο της Βουλής των Ελλήνων

Μάρτιος 10, 2017 - 18:34

Χαιρετισμός του Βουλευτή Αργολίδας και αν. Υπεύθυνου του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού στην τελετή έναρξης της φετινής προσομοίωσης “Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων” στην Παλαιά Βουλή, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέλω πρώτα απ' όλα, τόσο προσωπικώς, όσο και εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο εκπροσωπώ σήμερα, να σας καλωσορίσω στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του φετινού Μοντέλου της Βουλής των Ελλήνων. Και βεβαίως, θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του συνεδρίου αυτού.

Σε μια συγκυρία που, για να το θέσω διπλωματικά, η αναβάθμιση κάθε πτυχής του δημόσιου βίου είναι επιτακτική ανάγκη για την πατρίδα μας, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα μέσα από αυτή την προσομοίωση να καθίσουν στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα, να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις διαδικασίες της Δημοκρατίας μας και να προτείνουν τα σχέδια νόμου και τις μεταρρυθμίσεις που οι ίδιοι κρίνουν αναγκαία.

Η φρέσκια ματιά που εισφέρετε σ' αυτή τη διαδικασία είναι για όλους μας πολύτιμη. Και θα είναι ευχής έργο, πέραν από τις χρήσιμες εμπειρίες που εσείς θα αποκομίσετε από τη διαδικασία αυτή, να μπολιάσετε με τη σειρά σας με τις ιδέες και τις προτάσεις σας τη κοινοβουλευτική μας διαδικασία.

Με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα αυτό, αναλαμβάνετε όμως και μια συγκεκριμένη ευθύνη: να λειτουργείτε στο εξής ως πρέσβεις και πρέσβειρες της πολιτικής συμμετοχής μεταξύ των συνομηλίκων σας και όχι μόνο. Η εμπειρία σας αυτή, θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε από πρώτο χέρι τη δύναμη της δημοκρατικής διαδικασίας, αλλά και τις αναπόφευκτες αδυναμίες της. Με την ολοκλήρωση της συμμετοχής σας σ' αυτό το πρόγραμμα θα αποκτήσετε δύο εξαιρετικά χρήσιμες δυνατότητες:

Πρώτον, βεβαίως, να εντοπίζετε με ενάργεια τα σημεία εκείνα όπου οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για την περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατίας μας. Και δεύτερον, να απαντάτε πειστικά σε όσους, από διάφορες σκοπιές και για διάφορους λόγους, αμφισβητούν τη Δημοκρατία, προτείνοντας άλλες πολιτειακές λύσεις μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Και οι δύο αυτές δεξιότητες, μπορούν στα χέρια σας να είναι ένα πανίσχυρο όπλο για την περαιτέρω εμπέδωση της προσήλωσης της κοινωνίας μας στη δημοκρατική αρχή, που είναι άλλωστε και η μόνη θεσμική διαρρύθμιση που επιτρέπει και προϋποθέτει την άσκηση αυστηρής κριτικής από τους πολίτες.

Σας καλώ λοιπόν να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αποφασιστικά αυτή σας την εμπειρία, συμβάλλοντας κι εσείς οι ίδιοι στον συλλογικό στόχο της διαρκούς αναβάθμισης του πολιτεύματός μας, όπως άλλωστε αρμόζει στον τόπο όπου γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας.

Μ' αυτές τις σκέψεις, για μια ακόμη φορά εύχομαι κάθε επιτυχία στο φετινό Μοντέλο της Βουλής των Ελλήνων και καλή συνέχεια σ' αυτόν τον ενδιαφέροντα και χρήσιμο θεσμό”.