Επίσκεψη προπονητή της Arsenal FC στη σχολή ποδοσφαίρου στις Σπέτσες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη προπονητή της Arsenal FC στη σχολή ποδοσφαίρου στις Σπέτσες

Μάρτιος 11, 2017 - 14:19

Ο Α.Ο.Σ. Μπουμπουλίνα είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της ΕΠΣ Αργολίδας με μεγάλη ευαισθησία στην ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών. Από την περσινή χρονιά στην προσπάθεια του να οργανώσει μια ποιοτική και άρτια Ακαδημία, ξεκίνησε μια πολυετή συνεργασία με τις Arsenal Soccer Schools.

Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει στη σχολή ένα εξειδικευμένο ανά βαθμίδα  και ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα για παιδιά από 5-10 ετών, εκπαίδευση των προπονητών της σχολής κάθε χρόνο από προπονητές της Arsenal FC και επισκέψεις του Λάκη Παπαϊωάννου, Τεχνικού Διευθυντή των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα & Κύπρο και Scout της Arsenal FC, του Ton De Hoop, διδάκτορα της βασιλικής σχολής ποδοσφαίρου της Ολλανδίας και του Μάριο Μπόνιτς,  βοηθού του Τεχνικού Διευθυντή των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα & Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, εντάσσεται και το “ΣΠΕΤΣΕΣ” YOUTH CUP που θα διεξαχθεί φέτος από 21-23 Απριλίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά, τον Απρίλιο του 2016, το τουρνουά αποτέλεσε σημείο αναφοράς τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής και ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Σε συνέχεια αυτή της φιλοσοφίας, οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal FC δέχονται επίσκεψη φέτος από τον Matt Furtek, προπονητή από τους «Κανονιέρηδες» στο πλαίσιο του Arsenal Gap Year Programme. Από τις αρχές Φεβρουαρίου, ο Matt Furtek έχει ξεκινήσει έναν κύκλο επισκέψεων στο δίκτυο των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο, προπονώντας τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα σε συνεργασία με τους κατά τόπους προπονητές.

Έτσι, την Κυριακή 19/02 και τη Δευτέρα 20/02, έδωσε το «παρών» στη σχολή ποδοσφαίρου της Arsenal FC στις Σπέτσες, Α.Ο.Σ Μπουμπουλίνα .

Τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα, μαζί με τους προπονητές της σχολής μας  Σπύρο Μιχαλάκη και Μάνο Μέξη, προπονήσανε μαζί τα γκρουπ της σχολής - τα Αστεράκια, τους Juniors αλλά και τα πιο μεγάλα μας παιδιά- και όλοι μαζί διεισδύσανε ακόμα πιο πολύ στη φιλοσοφία της Arsenal F.C.  

Τη Δευτέρα το πρωί, οι τρεις προπονητές επισκέφτηκαν το «1ο Δημοτικό Σχολείο Σπετσών» και παρουσίασαν στα παιδιά το άθλημα του ποδοσφαίρου μέσα από το “Play the Arsenal Way”. Μέσα από το παιχνίδι και την προπόνηση, τα παιδιά διασκέδασαν, κοινωνικοποιήθηκαν και γνώρισαν τον κόσμο της Arsenal FC.

Ο Matt Furtek έχει καταρτιθεί προπονητικά στην Arsenal F.C. από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Ιανουάριου του 2016. Έχει εμπειρία στο Gap Year Programme, καθώς έχει δουλέψει ως προπονητής για πολλούς μήνες και στο Λονδίνο αλλά και εκτός Ευρώπης.

Τον Αύγουστο του 2015, πήρε και το προπονητικό πτυχίο της αγγλικής ομοσπονδίας για μικρές ηλικίες (FA Football Coaching Level 1/ Youth Module/ Disability). Επίσης, το καλοκαίρι του 2016 δούλεψε για δύο μήνες σε καλοκαιρινό Camp των Arsenal Soccer Schools στην Κρήτη.

Το “Arsenal Gap Programme” αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία στον προπονητικό κόσμο. Το πρόγραμμα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης σε νεαρούς προπονητές να αποκτήσουν  προσόντα και εμπειρία στην προπόνηση ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα συμβάλλει στο κοινωνικό έργο της Arsenal, εντός και εκτός Αγγλίας. Οι προπονητές που φοιτούν σε αυτό, προετοιμάζονται για ένα χρόνο με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ώστε στο τέλος της χρονιάς να δώσουν εξετάσεις για το πρώτο προπονητικό πτυχίο της αγγλικής ομοσπονδίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη  ιστοσελίδα τους στη διεύθυνση www.arsenalfootball.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή ποδοσφαίρου της Arsenal στις Σπέτσες, μπορείτε να ζητήσετε στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας: Παναγιώτης Κληροδοτάκος, 6974368421  & Μηνάς Καλοσκάμης 6945103864.