Ο Γιάννης Μανιάτης για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Ναυπλίου και Κρανιδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Μανιάτης για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Ναυπλίου και Κρανιδίου

Μάρτιος 11, 2017 - 14:53

Μετά την ανακοίνωση νέας οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες, ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ε. Αχτσιόγλου, για το θέμα της υποβάθμισης των καταστημάτων ΙΚΑ στο Ναύπλιο και το Κρανίδι, προκειμένου να γνωστοποιηθούν στους ασφαλισμένους πολίτες και επιχειρήσεις της περιοχής οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την επιχειρούμενη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτησή τους.

Αναλυτικότερα, ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Κυρία Υπουργέ,

σε συνέχεια της ανακοίνωσης οργανωτικού σχεδιασμού του ΕΦΚΑ και των καταστημάτων ΙΚΑ που λειτουργούν σήμερα, παρατηρείται η πρόθεση υποβάθμισης των καταστημάτων ΙΚΑ Ναυπλίου και Κρανιδίου και η μετακίνηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στο ΙΚΑ Άργους.

Τα δύο αναφερόμενα καταστήματα εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, αλλά και επιχειρήσεων της περιοχής, όπου θα αναγκαστούν με την καινούρια πρόθεση της κυβέρνησης να μετακινούνται για τις ανάγκες τους στην περιοχή του Άργους έως και 80χλμ μακριά.

Στην οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα και που ταλαιπωρεί τους πολίτες καθημερινά, έρχονται να προστεθούν η χρονοβόρα και δαπανηρή πρόσβασή τους στις ασφαλιστικές υπηρεσίες που θα επιφέρει μόνο αύξηση ζημιών στο συνολικό κύκλο της οικονομικής δραστηριότητας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αντίθεση με τις προθέσεις για εξοικονόμηση πόρων από την υπό σχεδίαση δομή που επιχειρείται να γίνει με τον ΕΦΚΑ.

Σας καταθέτουμε, επιπροσθέτως, με το συνημμένο έγγραφο για το εν λόγω θέμα τις προτάσεις της ΟΕΒΕ Αργολίδας.  

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Υπουργός:

Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων ΙΚΑ της Αργολίδας και πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες της Αργολίδας από αυτά;»