Εργαστήρι αφήγησης στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εργαστήρι αφήγησης στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας

Μάρτιος 14, 2017 - 08:18

Το Σωματείο: Φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο «Θεατροδρόμιο» στο πλαίσιο του ετήσιου «Φεστιβάλ Αφήγησης παραμυθιών και βιογραφικών ιστοριών»

συντόνισε εργαστήρι αφήγησης στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας με θέμα:

«Ανακαλύπτοντας τον Χότζα μέσα από τις ιστορίες του».

Το εργαστήρι έκλεισε με μια παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων των Αγροτικών Φυλακών, παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κου Μαργαρίτη, της Διεύθυνσης των φυλακών, της Κοινωνικής υπηρεσίας, των Έγκλειστων, με τη παρουσία Φίλων από την Πόλη μας που υποστηρίζουν αυτές τις δράσεις και φοιτητών του Πανεπιστήμιου Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Ζήσαμε μια υπέροχη εμπειρία. Τα μέλη της ομάδας αφηγήθηκαν ιστορίες του Χότζα, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, έπαιξαν μουσικές με λίρα και με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, έφτιαξαν όμορφες μαντινάδες και ο καθένας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

Ένα Μεγάλο Μπράβο στους Συμμετέχοντες για την συνέπεια τους και την προθυμία τους να δημιουργήσουν μια παράσταση που έδωσε χαρά.

Ευχαριστούμε θερμά, την διευθύντρια των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας Ευαγγελία Κατερίνη που άνοιξε τον δρόμο αυτών των εργαστηρίων, την κοινωνική λειτουργό Έφη Γεραμάνη που ακούραστη συμμετείχε και υποστήριζε το κάθε βήμα αυτής της δράσης εμψυχώνοντας την συμμετοχή των έγκλειστων από την πρώτη στιγμή και μέχρι την παράσταση. Ευχαριστούμε και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ήταν δίπλα μας.

Κλείνοντας μοιραστήκαμε πως ένοιωσαν τα μέλη της ομάδας αυτό το διάστημα, και τα λόγια που ακούστηκαν ήταν: ένοιωσα παιδί, ένοιωσα χαρά, ένοιωσα να είμαστε μαζί, ένοιωσα ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα για την ζωή, ένοιωσα ότι θέλω να βοηθήσω να μάθουν γράμματα τα παιδιά μου, ένοιωσα αγάπη.

Το εργαστήρι εμψύχωσαν η Σοφία Ασλανίδου και η Ντίνα Καλογεροπούλου, μέλη του συλλόγου Θεατροδρόμιο.