Από τον Ιούλιο κλείνουν όλα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Από τον Ιούλιο κλείνουν όλα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο

Μάρτιος 14, 2017 - 16:24

Οι πληροφορίες που φθάνουν ακόμα και στις μεγάλες εφημερίδες της χώρας είναι συγκεχυμένες και ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει ένα ζήτημα για το οποίο μια υπεύθυνη απάντηση θα αρκούσε: Κλείνουν ή όχι τα Κέντρα Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο, και κατ' επέκταση και του Ναυπλίου;

Οι κοινωνίες σε  Ναύπλιο, Καλαμάτα,Τρίπολη,Πύργο και Πάτρα βομβαρδίζονται καθημερινά από αντιφατικές πληροφορίες και από «δηλώσεις» υπευθύνων, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει έως σήμερα μια σαφής απάντηση ως προς το, πρώτον, ποια στρατόπεδα κλείνουν και, δεύτερον, για ποιον λόγο. Αυτό που κυκλοφορεί ευρέως, και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», είναι ότι τα κέντρα που κλείνουν από τον Μάιο, είναι της Άρτας, των Ιωαννίνων, του Μεσολογγίου και της Σταυρούπολης Ξάνθης.

Μάλιστα, η στρατολογία δεν έχει στείλει δελτία κατάταξης για αυτά σε στρατεύσιμους οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 14-15 από τα υπάρχοντα – ο αριθμός θα εξαρτηθεί, λένε, από το πόσοι νέοι θα παρουσιασθούν. Με βάση τον επιτελικό σχεδιασμό, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων του στρατού ξηράς αναμένεται να μείνουν στο τέλος 8 -10 από 36 που ήταν πριν 3 χρόνια και περίπου 19-20 που είναι σήμερα.

Αυτό, όπως λένε πηγές του ΓΕΣ, θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση, όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, περίπου 40 εκ. ευρώ το έτος από τα λειτουργικά έξοδα, ενώ μερικές εκατοντάδες στελέχη και οπλίτες θα αποδεσμευτούν για μονάδες εκστρατείας.

Στρατιωτικές πηγές φέρουν ως σίγουρα να κλείνουν, πέραν των προαναφερθέντων 4 και αυτά της Καλαμάτας και του Παρανεστίου Δράμας, ενώ μεταξύ αυτών που «παίζονται» είναι της Κοζάνης, του Πύργου, της Πάτρας και του Ναυπλίου.

Για τα δυο τελευταία υπάρχουν σκέψεις το μεν πρώτο να λειτουργήσει ως κέντρο ειδικότητας, το δε δεύτερο να μεταφερθεί, αργότερα, στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, από τον Ιούλιο κλείνουν όλα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο.