Γιάννης Γκιόλας:Η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις καθοριστικός παράγοντας για οικονομία και ανάπτυξη (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας:Η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις καθοριστικός παράγοντας για οικονομία και ανάπτυξη (βίντεο)

Μάρτιος 15, 2017 - 21:28

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις αλλά και επισημάνσεις  κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Γκιόλας, ως  μέλος της  Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας , κατά την πρόσφατη συνεδρίαση που είχε ως αντικείμενο την  ακρόαση του πρόεδρου  της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Γεωργίου Καταπόδη και στελεχών της.

Όπως τόνισε ο κ. Γκιόλας  ΄΄ η πολιτική στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων οφείλει  να διασφαλίζει   την πλέον αποδοτική χρήση  των δημόσιων πόρων , να διευκολύνει  την πρόσβαση  μικρομεσαίων επιχειρήσεων  στις δημόσιες  συμβάσεις  , στηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη  και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που  είναι και το ζητούμενο της εποχής  ΄ ΄..

Με αφορμή  τη συζήτηση στην Επιτροπή για τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ανταγωνισμού  ο κ. Γκιόλας υπογράμμισε ότι ΄΄ οι δημόσιες συμβάσεις  διαδραματίζουν  σημαντικό ρόλο  στην  οικονομία, χρησιμοποιούνται σε   τομείς ζωτικής σημασίες  για την ανάπτυξη ( κατασκευές, δημόσια έργα, μεταφορές, ενέργεια) και επηρεάζουν  την ποιότητα ζωής των πολιτών ΄΄.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Γκιόλας απηύθυνε σειρά ερωτημάτων  στον πρόεδρο και  τα στελέχη της Επιτροπής   αναφορικά με :

-Την εφαρμογή  πρόσφατων ευρωπαϊκών οδηγιών για εξορθολογισμό και πλήρη διαφάνεια των συμβάσεων

-Τι μετρήσιμα στοιχεία υπάρχουν;

-Κατά  πόσο απλοποιήθηκε η κατάσταση   στις δημόσιες συμβάσεις ;

-Πόσο εποικοδομητική είναι η συνεργασία της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη Δημόσια Διοίκηση;

-Πόσο και πώς προχωράει η εφαρμογή της Ενιαίας Ηλεκτρονικής Πύλης   στην ανάθεση και εκτέλεση των συμβάσεων;

Περισσότερα με τις ερωτήσεις- επισημάνσεις του κ. Γιάννη Γκιόλα και τις απαντήσεις που δόθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί….

https://www.youtube.com/watch?v=O2pUUn6746s