Χειβιδόπουλος και Κωστούρος συμμετείχαν στις εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χειβιδόπουλος και Κωστούρος συμμετείχαν στις εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Μάρτιος 17, 2017 - 18:21

Η ενεργότερη συμμετοχή των Περιφερειών στη δομή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η υποστήριξη διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών και η διοργάνωση κοινών πολιτιστικών δράσεων ήταν οι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως εκφράστηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, συμμετείχε στις εργασίες της ομάδας εργασίας ενόψει της 7ης Διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Sindelfingen.
Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο,  το Νοέμβριο του 2016 ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση έως τώρα και αυτή η οποία συντέλεσε στην μεγαλύτερη ανάπτυξη του θεσμού.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης έγινε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη σύσταση κοινής πολιτικής επιτροπής των Περιφερειών και των Δήμων Ελλάδας και Γερμανίας και τονίστηκε η ανάγκη να προσδιοριστεί το περιεχόμενό της στην αμέσως επόμενη συνάντηση.
Ο κ. Χειβιδόπουλος από την πλευρά του, ενημέρωσε την ομάδα εργασίας ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος έχει, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, έτοιμες προτάσεις για το ρόλο των Περιφερειών στην Ελληνογερμανική Συνέλευση στη νέα της φάση και ότι η κατεύθυνσή τους θα είναι προσανατολισμένη στην αποτελεσματικότητα και στον προσανατολισμό της προστιθέμενης αξίας των δράσεων της Ελληονογερμανικής Συνέλευσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας αναφέρθηκε ακόμη στο ρόλο των πολιτιστικών ιδρυμάτων Ελλάδας, τα οποία θα πρέπει να εξειδικεύσουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται και να τις επεξεργαστούν τόσο σύμφωνα με τα Ελληνικά δεδομένα, όσο και τα Γερμανικά.