Εντυπωσίασαν με την δυναμική τους τα Πελοποννησιακά προιόντα στην FoodExpo (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εντυπωσίασαν με την δυναμική τους τα Πελοποννησιακά προιόντα στην FoodExpo (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 22, 2017 - 13:37

Με προμετωπίδα τις παραγωγικές της δυνάμεις συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 4η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών FoodExpo η οποία έλαβε χώρα από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo. Οι παραγωγοί οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στα συνολικά 212 τμ περίπτερα της “Μυθικής Πελοποννήσου” έφθασαν τους 30, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν και 32 ακόμη μεμονωμένες επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή της Πελοποννήσου ως μια από τις πιο πολυπληθείς και δυναμικές ολόκληρης της έκθεσης.

Οι παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αρκετές προγραμματισμένες b2b επιχειρηματικές συναντήσεις με Buyers του εξωτερικού, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από τη διοργάνωση καθώς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους στους εγχώριους επαγγελματίες που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκου Τόσκα, του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ.Κωνσταντίνου Μίχαλου, καθώς και εκπροσώπων κομμάτων και φορέων.

Εκ μέρους των Περιφερειών της χώρας απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης. Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι καλεσμένοι επισκέφθηκαν τα περίπτερα της έκθεσης και στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να γευθούν μοναδικές παραδοσιακές συνταγές από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, και τον ενημέρωσαν για τις δράσεις εξωστρέφειας, καθώς και τη συνεργασία της Περιφέρειας με τις παραγωγικές τάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιπεριφερειάρχης κα.Νικολάκου επεσήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι η εξωστρέφεια της χώρας μας στηρίζεται στην προσπάθεια των αιρετών Περιφερειών, που έχουν και την ευθύνη ανάπτυξης του τόπου τους, ζητώντας παράλληλα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει στην ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή.

“Κέρδισαν” τους Προέδρους από Λέσχες Αρχιμαγείρων της Μεσογείου τα προϊόντα και οι συνταγές της Πελοποννήσου

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαντώ Μπελεγρή και Απόστολος Γκούνης παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της Πελοποννήσου κάνοντας αναφορά στην Πελοποννησιακή διατροφή που έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως βάση της Μεσογειακής Διατροφής. Ο διευθυντής αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας κ.Αντώνης Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την υπεραξία των Πελοποννησιακών προϊόντων σε ποιότητα και γεύση, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στη συνεργασία των Επιμελητηρίων με τη Περιφέρεια για τη διοργάνωση της έκθεσης PelopExpo η οποία πραγματοποιείται στη Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος πρόσφεραν στους Προέδρους από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Μάλτας, Κύπρου και Λιβάνου παραδοσιακές Πελοποννησιακές συνταγές. Οι φιλοξενούμενοι σεφ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από  τις γεύσεις των συνταγών και το υψηλό επίπεδο των Πελοποννησιακών προϊόντων.

 

food expo 2017 Περιφέρεια Πελοποννήσου 2

food expo 2017 Περιφέρεια Πελοποννήσου 1

food expo 2017 Περιφέρεια Πελοποννήσου 3