Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Μάρτιος 22, 2017 - 22:02

Μία παράσταση ζεστή, γεμάτη συναίσθημα, λόγο μουσική κίνηση παρουσίασαν τη Δευτέρα το βράδυ μαθητές  του σχολείου μας  και του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πνευματικό κέντρο της Ι. Μ. Άρτας «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».

Ο βυζαντινός χορός , απέδωσε με  σοβαρότητα τους  βυζαντινούς  ύμνους και η θεατρική ομάδα του  σχολείου μας  με το ΄΄Παραμυθογεφύρι της Άρτας ΄΄συγκίνησαν  το κοινό.

Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του  σχολείου μας  ερμήνευσε  με ακρίβεια τραγούδια από τα Δωδεκάνησα και την περιοχή της Αργολίδας.

 Αντίστοιχο σύνολο του Μουσικού Σχολείου Άρτας ερμήνευσε οργανικούς σκοπούς της Ηπείρου, τραγούδια από τον Πόντο, τη Μακεδονία και τη Θράκη και η παράσταση ολοκληρώθηκε με σύμπραξη των μουσικών συνόλων των δύο σχολείων.

Μία κοινή πρόβα ήταν αρκετή για την εξαίρετη παρουσίαση από τους μαθητές των δύο  σχολείων, που συνεργάστηκαν άψογα στη σκηνή.

 Την παράσταση – συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο μητροπολίτης Άρτης κ. κ. Καλλίνικος, ο μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. κ. Ιγνάντιος, ο διευθυντής Δ .Ε. κ. Ιωάννης Γεωργογιάννης, ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Ζαχαρέλος, η αντιδήμαρχος κα Άννα-Μαρία Κουτρούμπα, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παπάζογλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολλοί κόσμος .

Ευχαριστούμε θερμά την Ι. Μ. Άρτης  και ιδιαίτερα τον συντοπίτη μας μητροπολίτη Άρτης  κ.κ. Καλλίνικο για τη φιλοξενία .

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Μουσικό Σχολείο Άρτας , στη διευθύντρια του σχολείου κα. Ανθούλα Ζιώρη , στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του μουσικού συνόλου κ. Άγγελο Σταθόπουλο και κ. Παναγιώτη Γιαννούτσο,στους  υπεύθυνους εκπαιδευτικούς συνόλων του σχολείου μας .

Παραδοσιακό σύνολο Κουτρούλη Ράνια, Κυπραίου Δήμητρα , Παπαηλιού Νικόλαος

Βυζαντινός χορός  Κυπραίου Δήμητρα ,Παπαηλιού Νικόλαος,

Παραμυθογεφύρι Άρτας Καλποδήμου Καλλιόπη,  Κουτρούλη Ράνια , Γεωργίου  Χριστίνα .

Τέλος στους μαθητές των δύο σχολείων για την εξαιρετική  παρουσία τους, τη σοβαρότητα και τη σεμνότητα στη σκηνική τους παρουσία και δεσμευόμαστε για την εδραίωση της συνεργασίας των δύο σχολείων.

Από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων .