Κανένας χωρίς ρεύμα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κανένας χωρίς ρεύμα

Ιούλιος 20, 2012 - 13:08

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία τού Συντονιστικού Πολιτών Αργολίδας «Κανένας χωρίς ρεύμα». Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργήθηκε με αιτία το γεγονός ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν. Απαιτούμε:
- Να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό (ειδικά των ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων).
- Να μην αυξηθεί επιπλέον, ούτε στο ελάχιστο, η τιμή κατανάλωσης τού ρεύματος.
- Να καταργηθεί άμεσα το νέο χαράτσι τής Κοινής Ωφέλειας, που ουσιαστικά είναι μια σημαντική αύξηση στο λογαριασμό των νοικοκυριών που μπήκε «από το παράθυρο», χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό από τους καταναλωτές.
Καλούμε τούς εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, το λαό της Αργολίδας:
Α) Να συνειδητοποιήσει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και είναι βαρβαρότητα να το στερείται κανείς.
Β) Να οργανωθεί στις γειτονιές και να συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης που δε θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό.
Γ) Σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα σε κάποιο νοικοκυριό, να μη διστάσει να το επανασυνδέσει.

Λαέ! Έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Αρκετά σού κόψανε το μισθό, τη σύνταξη, αρκετά έμεινες άνεργος εσύ και τα παιδιά σου! Αρκετά πλήρωσες για μια κρίση που δε δημιούργησες! Την ίδια στιγμή που αυτοί που δημιουργήσανε την κρίση, τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, ντόπιοι και ξένοι, γεμίζουνε τα θησαυροφυλάκιά τους και καλοπερνάνε.
Η λύση βρίσκεται στη συλλογική κινητοποίηση και δράση. Μαζί θα παλέψουμε για να μη μπει το συνεργείο να κόψει το ρεύμα, μαζί θα το επανασυνδέσουμε σε περίπτωση που καταφέρουν και το κόψουν.
Η κυβέρνηση, η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα που επιβάλλουν αυτή τη βαρβαρότητα ετοιμάζουν και νέα μέτρα. Πάλι ο λαός θα πληρώσει. Γι’ αυτό πρέπει μαζί να παλέψουμε για να τους ανατρέψουμε! Και να φέρουμε στη θέση τους μια εργατική κυβέρνηση, που θα υπηρετεί τούς εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τον εργαζόμενο και εκμεταλλευόμενο λαό. Μια εργατική κυβέρνηση που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τους και τα δίκαια αιτήματά τους.

ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ , ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!
Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ