Κατάληψη με πανό και με συνθήματα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κατάληψη με πανό και με συνθήματα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Απρίλιος 05, 2017 - 19:23

Με συνθήματα όπως «θα γίνει χαμός θα γίνει πανικός», εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο διαμαρτυρήθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου στην Τρίπολη.

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αλλά και αναπληρωτές κρατώντας πανό έκαναν κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Διεύθυνσης και μίλησαν με τον περιφερειακό διευθυντή κ. Πετρόπουλο, ζητώντας τους να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα συνθήματα πολλά και τα άλυτα ζητήματα που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς ακόμα περισσότερα: ένα εξ αυτών η τροπολογία που κατατέθηκε με την οποία το πτυχίο ειδικής αγωγής δεν θα έχει πλέον τον πρώτο ρόλο στον διορισμό μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως είχε προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ – ΔΟΕ την Τετάρτη 5 Απρίλη έκανε στάση εργασίας αντιστεκόμενη  στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο σχολείο και υποβαθμίζει το ρόλο του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων στα υπομνήματα που παρέδωσαν στο κ. Πετρόπουλο ζητούν μόνιμους μαζικούς διορισμούς, πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους αναπληρωτές, πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, κάλυψη των αναγκών σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, ειδικό προσωπικό στην Ειδική Αγωγή.

Αν και από την Περιφερειακή Διεύθυνση αρχικά ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να στείλουν μια αντιπροσωπεία να συναντήσει τον κ. Πετρόπουλο, το πλήθος ζήτησε να παραστεί σύσσωμο στην κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Εκπαιδευτικοί από την Κορινθία, την Αρκαδία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ παραστάθηκαν στην κατάληψη διεκδικώντας τα δικαιώματά τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.  http://www.arcadiaportal.gr/news/katalipsi-me-pano-kai-me-synthimata-sti...

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Κατάληψη στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη