Γιάννης Νώτης:Το στοίχημα που κερδήθηκε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Νώτης:Το στοίχημα που κερδήθηκε

Απρίλιος 05, 2017 - 23:34

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δήλωση Γιάννη Νώτη,Δημοτικού Συμβούλου πρώην Προέδρου Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αθλητισμού Δήμου Άργους-Μυκηνών:

Με αφορμή τη λειτουργία των νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο του Άργους, γεγονός που αποτελεί μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη για την αθλητική ζωή της πόλης μας και ένα έργο υποδομής για την ευρύτερη περιοχή. Καθώς πολλές φορές η μνήμη είναι κοντή και επιλεκτική, οφείλω να υπενθυμίσω τα συγκεκριμένα βήματα που οδήγησαν στη υλοποίηση του έργου.

Το 2011, ύστερα από πρόταση του Δήμαρχου κ. Δημήτριου Καμπόσου, τοποθετήθηκα ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους- Μυκηνών. Το πρώτο μέλημα μου ήταν να περιοδεύσω και να έρθω σε άμεση επαφή με όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, με το Κοινωνικό μαγειρείο και με το ΚΑΠΗ του Δήμου ώστε να καταγράψω τα όποια προβλήματα υπήρχαν. Αφού εντοπίστηκαν όλα τα προβλήματα και οι ανάγκες των παραπάνω, αξιολογήθηκαν, ιεραρχήθηκαν και στη συνέχεια τα έφερα στο 15μελες Διοικητικό συμβούλιο προς ενημέρωση και έγκριση.

Οι δυο κύριοι στόχοι στον αθλητικό τομέα που κρίθηκαν πρωτεύοντες και έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης ήταν :

Α) ο φωτισμός του ΔΑΚ Άργους και

Β) η αποκατάσταση του γηπέδου της Ν. Κιου.

Οι παλιοί πυλώνες στο ΔΑΚ Άργους κυριολεκτικά σάπιζαν εγκαταλελειμμένοι και το γήπεδο της Ν.Κιου βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω ελλείψεως κατάλληλης αποστραγγιστικής υποδομής. Με απόφαση του Δ.Σ υποβλήθηκε αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να επιληφθούν επί του θέματος, χωρίς όμως να έχουμε καμιά ανταπόκριση.

Μόλις ανέλαβε Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Ανδριανός, θεώρησα πρέπον να τον επισκεφθούμε όπως και έγινε μαζί με τους 2 αντιδημάρχους και μέλη του Δ.Σ. τον κ. Πετσελη Χρήστο και τον κ. Δουρο Παναγιώτη. Πράγματι ο κ. Ανδριανος αφού άκουσε το αίτημα, που δεν ήταν μόνο δικό μου αλλά και του Δ.Σ, το αποδέχθηκε και ανταποκρίθηκε άμεσα προχωρώντας ταχύτατα στις απαιτούμενες διαδικασίες:

Έστειλε για επιτόπια κατόπτευση τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου, φρόντισε για τη σύνταξη της μελέτης, ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ και δημοπράτησε το έργο ώστε να ξεκινήσει αμέσως μετά η υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών των νέων εγκαταστάσεων, η κατασκευή του κατάλληλου υποσταθμού της ΔΕΗ, η συντήρηση και η τοποθέτηση των πυλώνων και η αγορά και η τοποθέτηση των προβολέων, που προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν τάχιστα.

Για όλες αυτές τις ενέργειες μου ενημέρωνα πάντα το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο και είχα τη συγκατάθεση του. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι εδώ και ενάμιση χρόνο το έργο είναι ουσιαστικά έτοιμο και το μόνο που απέμενε ήταν η σύνδεση του με το ηλεκτρικό δίκτυο. Πριν από ένα μήνα ολοκληρώθηκε και η σύνδεση με αποτέλεσμα στις 27/3/2017 να πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική λειτουργία του φωτισμού χωρίς να εμφανιστεί κανένα πρόβλημα. Μάλιστα εντός των ημερών θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του συγκεκριμένου έργου.

Επίσης με χαρά σας γνωρίζω ότι και το γήπεδο της Ν. Κιου σε διάστημα 2 μηνών περίπου θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση. Δεν σας κρύβω ότι είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την ολοκλήρωση των έργων αυτών διότι ήταν οι πρώτοι στόχοι που είχα θέσει και τελικά επιτεύχθηκαν.

Ιδιαίτερα λοιπόν σ’ αυτές τις αφορμές χαράς καλό είναι να θυμόμαστε τους ανθρώπους που συνέβαλαν με τη δράση και το έργο τους, ώστε αυτό να λειτουργεί ως παράδειγμα και για αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις για τον τόπο μας.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω κατά πρώτον όλα τα μέλη του ΔΣ που υπηρξαν συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο μου όλα αυτά τα χρόνια. Το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο που μου εμπιστεύτηκε το δύσκολο και με πολλές απαιτήσεις έργο του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού. Τον Βουλευτή και τότε Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιαννη Ανδριανό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και χωρίς τη βοήθεια του το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Α.Σ του Παναργειακού που συνεργάστηκε μαζί μας, κατανοώντας τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν ορισμένες φορές στο ΔΑΚ Άργους και αναγκάζονταν να μεταφέρουν τους αθλητές σε άλλα γήπεδα μακρινών αποστάσεων για τις προπονήσεις τους.

Εύχομαι στο νέο ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού καλή επιτυχία στο έργο τους.