Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους εκδρομή σε Άρτα και Γιάννενα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους εκδρομή σε Άρτα και Γιάννενα

Απρίλιος 06, 2017 - 11:01

Πραγματοποιήσαμε στις 31/03 και 01 και 02/04,  με ιδανικές καιρικές συνθήκες την τριήμερη εκδρομή σε Άρτα και Γιάννενα.             
    Αν και η συμμετοχή δεν ήταν η επιθυμητή, το ποιοτικό επίπεδο των συμμετασχόντων, η συνέπειά τους και η καλή τους διάθεση, συνετέλεσαν να ολοκληρωθεί το τριήμερο με μεγάλη επιτυχία και όλοι να είναι πλήρως ικανοποιημένοι, αφού εκτός από τα προγραμματισμένα δόθηκε η ευκαιρία και για επιπλέον επισκέψεις, αφού εξοικονομήθηκε χρόνος, χωρίς να προστεθεί κούραση.
    Την Παρασκευή 31/03 μας υποδέχτηκαν στην Άρτα ο Πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του τοπικού Συνδέσμου κ.κ. Ναπολέων Μαργώνης και Αθανασία Παλαιοχώρη και μας οδήγησαν στο Επισκοπείο της Άρτας, όπου μέσα σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα μας υποδέχτηκε ο πρόσφατα ενθρονισθείς Μητροπολίτης Άρτας, συμπολίτης μας, κ.κ. Καλλίνικος. Μας ξενάγησε στον επισκοπικό δισυπόστατο Ι.Ν. των Εισοδίων της Θεοτόκου -Αγίου Μερκουρίου και προπορευόμενος επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον Ι.Ν. Μάξιμου του Γραικού, στον εντυπωσιακό μουσειακό ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας και στην Ιερά Μονή της Κάτω Παναγιάς, όπου τύχαμε και της φιλοξενίας των μοναχών. Μέσα σε συγκινητικό κλίμα αποχαιρετιστήκαμε ανανεώνοντας τη συνάντησή μας με επίσκεψη και διαμονή στην πόλη της Άρτας και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Θεοδώρας, χοροσταντούντος του εκλεκτού τέκνου του Άργους, Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλινίκου. Ακολούθησε γεύμα στις όχθες του Άραχθου, στον πλάτανο του Αλή Πασά στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Δεχτήκαμε τα γλυκίσματα και τα ποτά των Αρτινών συναδέλφων και των συζύγων τους και υποσχόμενοι ανταπόδοση της φιλοξενίας τους, αναχωρήσαμε για τα Γιάννενα. Το ίδιο βράδυ, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρακολουθήσαμε την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Ι.Μ. Γεννήσεως της Θεοτόκου Ντουραχάνη Δραμπάτοβας.
     Το Σάββατο, στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στο Μουσείο Βρέλλη, ανασύρθηκε στη μνήμη μας η νεώτερη και σύγχρονη ιστορία, στο Μνημείο των Μπιζανομάχων η ιστορική μνήμη ανανεώθηκε και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης ήρθαμε σε επαφή με τον ολοζώντανο αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Συνέχεια στο πανέμορφο Μέτσοβο, στην πινακοθήκη Αβέρωφ και σπονδή στην τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια επιστροφή στα Γιάννενα, επίσκεψη στο Νησάκι και στην κατοικία του Αλή Πασά. Το βράδυ στη Στοά Λούλη κάηκε το πελεκούδι μέχρι αργά.
    Την Κυριακή αποχαιρετίσαμε τους φιλόξενους ιδιοκτήτες του υπέροχου νεόδμητου ξενοδοχείου ΑΝΝΑ και ξεναγηθήκαμε στο Κάστρο των Ιωαννίνων και στην πόλη από τον πρόεδρο του τοπικού Συνδέσμου κ. Μιχάλη Αυδίκο.  Στη γραφική Τουρλίδα και στο Πάρκο των Ηρώων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου γράφτηκε ο επίλογος του ανεπανάληπτου τριημέρου.
    Τις ενημερώσεις είχαν αναλάβει τα μέλη του ΔΣ, Νίκος Καρδαράκος, Καίτη Γεώργα - Κουμαδωράκη, Νίκη Μπόνη και Κωνσταντίνα Σαράκη. Οι υπηρεσίες του ανάδοχου γραφείου γενικού Τουρισμού ARGOLIDA TRAVEL και του οδηγού κ. Δημ. Μαρινόπουλου τέλειες.
    Η συλλογική προσπάθεια, η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση στην τριήμερη συμβίωση και δράση, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι μιλούσαν και εκφράζονταν αυθόρμητα για μια ξεχωριστή εμπειρία ανανέωσης.
    Ευχαριστούμε το Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικο και τους Συναδέλφους των Συνδέσμων Άρτας και Ιωαννίνων, Ναπολέοντα Μαργώνη, Αριστέα Παλιοχώρη και Μιχάλη Αυδίκο.

      Ο  Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος
Η Γενική Γραμματέας

Αικατερίνη Γεώργα - Κουμαδωράκη