Βαγγέλης Αποστόλου: Από την ανάπτυξη της υπαίθρου εξαρτάται η ανάπτυξη όλης της χώρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βαγγέλης Αποστόλου: Από την ανάπτυξη της υπαίθρου εξαρτάται η ανάπτυξη όλης της χώρας

Απρίλιος 07, 2017 - 17:19

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στην  Αργολίδα βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να έχει συναντήσεις και συσκέψεις για θέματα που  αφορούν  τον αγροτικό κόσμο της περιοχής .

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Λυγουριό όπου ο κ. Αποστόλου, παρουσία του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα  συναντήθηκε  με τη δημοτική αρχή , εκπροσώπους συνεταιρισμών, νέων αγροτών και  μεμονωμένων παραγωγών ( παρών ήταν και ο βουλευτής κ. Ανδριανός)

Toν υπουργό καλωσόρισε ο  βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας  που τόνισε ότι η παρουσία του  κ. Αποστόλου στην Αργολίδα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον  της  κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο και  τη στήριξη του με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κώστας  Γκάτζιος  αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά  του Δήμου , στις υποδομές   τα πολιτιστικά μνημεία , την έκθεση αγροτουρισμού  αλλά και  στο μεγάλο – για την περιοχή- έργο του Αναβάλου που ήδη δρομολογήθηκε για όλη την Επίδαυρο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.  Αποστόλου τόνισε  ότι   στην ανάπτυξη της υπαίθρου θα βασιστεί η ανάπτυξη όλης της χώρας και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης  και του Υπουργείου είναι να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των αγροτικών προϊόντων  ,με ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγροτοδιατροφικο κομμάτι.

Αναφερόμενος στον Ανάβαλο επισήμανε ότι ΄΄ ήταν ένα στοίχημα για την  πολιτεία  η επέκταση και ολοκλήρωση του έργου .Σε ότι αφορά το έργο της Επιδαύρου   υπογράφτηκε η  σύμβαση και εντός 24 μηνών το έργο άρδευσης  όλου του Δήμου θα ολοκληρωθεί , μαζί με τα δευτερεύοντα δίκτυα. Έτοιμη είναι και η μελέτη επέκτασης και προς Ερμιονίδα ΄΄.

Επίσης ο κ. Αποστόλου    μίλησε για τα  προγράμματα βιολογικής γεωργίας ,  την εξασφάλιση γεωτεχνικών συμβούλων   στην ύπαιθρο, την  διαδικασία ομαλοποίησης του ΟΣΔΕ  ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι παρών στην έναρξη του φωτεινού   Αγροτουριμού, στην Αρχαία Επίδαυρο.

Ακολούθησε   διάλογος με εκπροσώπους συνεταιρισμών,  νέων αγροτών , αυτοδιοικητικών κλπ, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.  Φάνης Κουρεμπές  που ανακοίνωσε ότι  ΄΄ο Οργανισμός προσλαμβάνει το προσωπικό που απαιτείται για  τους γρήγορους ελέγχους ενώ είπε ότι  μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία  για την εκκαθάριση των ζημιών  που είχε η παραγωγή της Αργολίδας ΄΄.