Ο Τσίπρας φτάνει στην «Ιθάκη», ο Μητσοτάκης ελπίζει σε καλύτερες μέρες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Τσίπρας φτάνει στην «Ιθάκη», ο Μητσοτάκης ελπίζει σε καλύτερες μέρες

Απρίλιος 15, 2017 - 20:48

φωτογραφία eurokinissi

Για τον Αλέξη Τσίπρα, η Ιθάκη είναι κοντά. Πρώτα κυριολεκτικά, αφού ο ίδιος βρίσκεται στην Κέρκυρα για το Πάσχα, αλλά, για τον ίδιο και μεταφορικά, καθώς πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός φτάνει στην «Ιθάκη» του, στον προορισμό του, που δεν είναι άλλος από... το τέλος της κρίσης.

Το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας επισκέφθηκε οικογενειακώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Από τα μπαλκόνια του παλιού δημαρχείου, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων».

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό:

«Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα.»

Mιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή Aνάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους.

Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης» κατέληξε.

«Πάνω από όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε» σημειώνει στο πασχαλινό μήνυμα του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εύχεται «ελπίδα και αισιοδοξία» σε όλους και «ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται πιο σκληρά και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αλληλεγγύη μας».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις δυσκολίες που περνά η χώρα, με την εκτίμηση ότι «η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια», και τονίζει ότι «η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει» και ότι η Ανάσταση της, περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας».

(φωτογραφία eurokinissi)