Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2017»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2017»

Απρίλιος 26, 2017 - 17:33

Στην  Έκθεση «Ταξίδι 2017», που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία από 21 έως 23 Απριλίου, έδωσε δυναμικά το παρόν για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση η οποία αποτελεί το κομβικό σημείο για την σωστή και πλήρη ενημέρωση του Κύπριου ταξιδιώτη, όσον αφορά τουριστικούς προορισμούς και ταξιδιωτικά πακέτα, διοργανώθηκε για 20ή  φορά από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και την εταιρεία Display Art.

Στην Έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα, οργανισμοί ταξιδίων, αεροπορικές εταιρείες, περιφερειακοί τουριστικοί οργανισμοί της Κύπρου και της Ελλάδας, και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με δικό της  περίπτερο, στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον προορισμό και να πληροφορηθούν για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου γενικότερα, καθώς επίσης να γευτούν εδέσματα και πελοποννησιακές συνταγές, που ετοίμαζε ο σεφ που παρευρισκόταν στο περίπτερο. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν τουριστικά γραφεία της Κύπρου τα οποία προωθούν στα προγράμματα τους την Πελοπόννησο.

Με το πέρας τον εγκαινίων της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Απριλίου, το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μασαορίας και υπεύθυνος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Γρηγόριος, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άγγελος Λοΐζου, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κύπρου κ. Χάρης Λοϊζίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και διοργανωτής της έκθεσης κ. Ντίνος Κάκκουρας.

Ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό για το επερχόμενο άνοιγμα απευθείας πτήσεων από το Αεροδρόμιο “Γλαύκος Κληρίδης” της Λάρνακας στο Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προβολή του προορισμού.

Το Σάββατο 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σε κεντρική αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, παρουσίαση της Πελοποννήσου με θέμα το τουριστικό προϊόν, αλλά και τη γαστρονομία της περιοχής, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί επισκέπτες της έκθεσης, καθώς και πολιτικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

Στην κεντρική της ομιλία η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις ομορφιές του προορισμού, καθώς και για τη συνεχή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων των φορέων για την ανάδειξή τους, αναπτύσσοντας ολοένα περισσότερο τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, η οποία στην παρούσα συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής αναδόμησης. Στην παρουσίαση συμμετείχε και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού ΠΕ Μεσσηνίας κα Αντωνία Μπούζα, η οποία στην ομιλία της χαιρέτισε τη σημαντική πρωτοβουλία της έναρξης απευθείας πτήσεων από τη Λάρνακα στην Καλαμάτα, που θα δώσει σημαντική ώθηση στην αύξηση του τουρισμού στην περιοχή. Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βαρελάς Σωτήρης και το μέλος του ΔΣ του Hatta Βασίλης Τριγκιλίδας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε παρουσίαση της Πελοποννησιακής Κουζίνας από αναγνωρισμένο Σεφ όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευθούν  τα εξαιρετικής ποιότητας πελοποννησιακά κρασιά και τοπικές συνταγές της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο της έκθεσης συμφωνήθηκε με επαγγελματίες τουρισμού της Κύπρου η διενέργεια ταξιδιού γνωριμίας με Κύπριους δημοσιογράφους (press trip) με στόχο την ουσιαστική και στοχευμένη προβολή της Πελοποννήσου στη νέα δυναμική αγορά.