Τελετή υποδοχής των λειψάνων του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τελετή υποδοχής των λειψάνων του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας (φωτο&βίντεο)

Απρίλιος 28, 2017 - 22:06

φωτογραφία eurokinissi

Σήμερα το απόγευμα έγινε η τελετή υποδοχής των λειψάνων  του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο στον νέο ομώνυμο ναό στη θέση Κριθαράκια Λευκακίων Ναυπλίου.Παρόντες στη τελετή ,ο δήμαρχος Ναυπλίεων Δημήτρης Κωστούρος ,οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Φάνης Στεφανόπουλος,η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου,ρωσική αντιπροσωπεία που αποτελείται από το Δήμαρχο της Κροστάνδης, Δοβλανιούκ Ολεγk, από τον σύμβουλο του, Καδομτσεβ Ολεγk, από τον αντιπρόεδρο εξωτερικών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης Καλγκάνωφ Βιατσισλαβ,δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.
Να σημειωθεί ότι το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο Ναό  και οι αγιογραφίες τοποθετήθηκαν από ειδικό συνεργείο που ήρθε από την Ρωσία ,ενώ τα μαρμάρινα γλυπτά και οι επτά καμπάνες κάνουν τον ναό να αποτελεί ένα αριστούργημα ρωσικής τέχνης .
Τα επίσημα εγκαίνια του ναού θα γίνουν αύριο 29 Απριλίου 2017 από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Στο  ναό υπάρχει ειδικός χώρος-μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του.(φωτογραφίες eurokinissi)

Βίντεο https://youtu.be/g7spCPDIrVA

 

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα-Λευκάκια-Τελετή υποδοχής των λειψάνων του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας