Καταγγελία από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας

Απρίλιος 29, 2017 - 15:35

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλει το Δήμο Άργους-Μυκηνών για την απόφασή  του να προχωρήσει σε «ασφάλιση» των μαθητών των δημόσιων σχολείων του Δήμου σε  ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Σε μια εποχή όπου  η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται σε όφελος των ιδιωτών, τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων δέχονται σφοδρή επίθεση, με τη συγκεκριμένη ενέργεια του ο  Δήμος Άργους καθαγιάζει στη συνείδηση  παιδιών και γονιών  την ιδιωτική ασφάλιση. Η μετατροπή , των μαθητών και των οικογενειών τους σε «λίστα» για την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών , παρουσιάζεται από το δήμαρχο Άργους-Μυκηνών σαν έμπρακτο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τη νέα γενιά. Βοηθάει στο   να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι σαν  απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση και  να ξεγράψουν την υποχρέωση του κράτους και το δικαίωμά τους στην  ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη.

Είναι πρόκληση η μετατροπή των  σχολείων σε  προνομιακό  διαφημιστικό πεδίο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων  τη στιγμή που  η δημόσια υγεία στο νομό υποβαθμίζεται ραγδαία και στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου  δεν υπάρχει παιδιατρική κλινική τα τελευταία  10χρόνια.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί σε υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, στο οποίο καμιά εταιρεία που θέλει να πουλήσει τα εμπορεύματά της δεν έχει θέση.

Αγωνιζόμαστε για:

- Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

- Να γίνουν  προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχό- λησης σύμφωνα με τις ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.