Συνάντηση Γ. Μανιάτη με Α. Λυκουρέντζο για Υγεία και Νοσοκομεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση Γ. Μανιάτη με Α. Λυκουρέντζο για Υγεία και Νοσοκομεία

Ιούλιος 28, 2012 - 08:56

φωτογραφία eurokinissi-Γιάννης Παναγόπουλος

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες του χώρου της Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Ιουλίου 2012 μεταξύ του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και αντιπροσωπείας βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ  με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη και την συμμετοχή των συντονιστών του Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, καθ. Καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινό και Συμεών Κεδίκογλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτενής, επίσης, μνεία υπήρξε στο θέμα του εξορθολογισμού των δαπανών του συστήματος Υγείας, καθώς και στο σχεδιασμό της ανακατανομής των μονάδων υγείας, με βάση τη διασφάλιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και τη γεωγραφική τους ιδιαιτερότητα.
Μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στο πλαίσιο της συνεργασίας που απαιτείται για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της υγείας και με βάση την κεντρική μας αρχή «Προωθούμε, Στηρίζουμε, Ελέγχουμε» συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α Λυκουρέντζο. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα, συζητήθηκαν εκτός των άλλων και τα θέματα που σχετίζονται με τον ανασχεδιασμό νοσοκομείων της χώρας, έτσι όπως αυτά εμφανίζονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν και το νοσοκομείο Ναυπλίου. Ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε απολύτως την αρχή που του πρότεινα για την περίπτωση των νοσοκομείων Αργολίδας, σύμφωνα με την οποία θεωρείται αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη γιο κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου και αντίθετα ο σχεδιασμός σε επίπεδο Κλινικών και Τμημάτων στηρίζεται στην αρχή «Η Αργολίδα έχει ένα νοσοκομείο που στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια, ένα του Άργους και ένα του Ναυπλίου».  Επιπλέον συμφωνήθηκε ότι πρέπει να επισπευθούν άμεσα οι διαδικασίες για ενιαίο και κοινό Οργανισμό των δύο νοσοκομείων και προώθηση της ενοποίησης όμοιων κλινικών με πρώτη την παιδιατρική και στη συνέχεια με επόμενες που πρέπει να ακολουθήσουν. » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ