9ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

9ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος (φωτο&βίντεο)

Ιούνιος 04, 2017 - 17:42

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με σημείο εκκίνησης την Πύλη Λεόντων «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμό στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών, την Κυριακή  4 Ιουνίου 2017  πραγματοποιήθηκε ο" 9ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος"
Στο Δρόμο συμμετείχαν Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.
Την εκκίνηση των αγώνων έκαναν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δελής και ο Δημήτρης
Βύρλας  από το σύλλογο «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας»  
Η διαδρομή  ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.Για τους δρομείς η απόσταση ήταν 10 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή, οι ιππείς και οι περιπατητές ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα
Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν τo Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους -Μυκηνών, οι «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας»  , ο σύλλογος «Οι φίλοι των Μυκηνών και  του Μυκηναϊκού Πολιτισμού» και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης με βοήθεια και υποστήριξη  από Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αργολίδας και από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους.
Υγειονομικά υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από Γιατρό και  από το ΕΚΑΒ.

 

ArgolidaPortal.gr 9ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος