Απόσυρση του νομοσχέδιου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ζητούν οι επιχειρηματίες των ενοικιαζομένων Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απόσυρση του νομοσχέδιου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ζητούν οι επιχειρηματίες των ενοικιαζομένων Πελοποννήσου

Ιούνιος 06, 2017 - 23:28

Την 31η  Μάιου 2017  ο πρόεδρος Θοδωρής Οικονόμου και ο γραμματέας  Κώστας Μιχόπουλος  της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων -  Διαμερισμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων συναντήθηκαν με την αντιπερειφερειαρχη Ντίνα Νικολάκου, όπου  εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εφαρμογή του άρθρου 84 του ν.4472/2017 που απελευθερώνει πλήρως το καθεστώς βραχυχρόνιας αστικής μίσθωσης, καταργώντας ποσοτικούς και ποιοτικούς περιορισμούς.

Επίσης ενημέρωσαν για το ενιαίο τέλος διανυκτέρευσης, το οποίο θα εφαρμοστεί από 1/1/2018. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αίτημά τους για απόσυρση ή τροποποίηση της επίμαχης διάταξης”.

Επίσης προώθηση της Πελοποννήσου μέσω του πορταλ μυθική Πελοπόννησος.

Η κ. Νικολάκου διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στην επικείμενη συνάντησή της με την υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και επιπροσθέτως θα ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να λάβει τη σχετική απόφαση. Τέλος οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας πρότειναν την συνδιοργάνωση της επόμενης πανελλαδικής συνέλευσης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος να γίνει στην Πελοπόννησο, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση”. 

Στη συνάντηση αυτή ο Κώστας Μιχόπουλος ως πρόεδρος του Σωματείου καταλυμάτων Ναυπλίου ΄ Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ ΄  έβαλε και θέματα της περιοχής του Ναυπλίου όπως :

Αναγκαιότητα επέκτασης του έργου ανάπλασης ανατολικής παραλίας με δημιουργία πεζόδρομου ποδηλατοδρόμου  από το Ναύπλιο έως το Κεφαλάρι

Ενιαίο εισιτήριο αρχαιολογικών χωρών σε επίπεδο πόλης νομού και περιφέρειας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και οι κύριοι Σ  Βαρέλας και Κ Ψυχάρης ως σύμβουλοι της περιφέρειας.