Δικογραφία για παράνομη ιστοσελίδα στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δικογραφία για παράνομη ιστοσελίδα στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών

Ιούνιος 11, 2017 - 21:40

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών δράσεων και ερευνών για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για ιστοσελίδα που παρείχε υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίσθηκε ο παραπάνω ιστότοπος, ο οποίος προσέφερε παράνομο στοιχηματισμό σε χρήστες του διαδικτύου.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων της ιστοσελίδας, ενώ πραγματοποιήθηκε και αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρίες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και προέκυψε ότι ο επίμαχος ιστότοπος λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα καταχωρήθηκε στην 17η έκδοση καταλόγου μη αδειοδοτημένων παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων (blacklist) και δεν είναι πλέον προσβάσιμη από ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι διαδικτυακές έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων θα συνεχιστούν με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά και ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου:

να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου,
να καταγγέλλουν περιπτώσεις παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου,
να αναφέρουν περιπτώσεις που διαπιστώνουν ότι ημεδαποί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) δεν έχουν διακόψει την πρόσβαση σε ιστοτόπους που έχουν υπαχθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων (blacklist) που τηρείται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) (https://www.gamingcommission.gov.gr).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID
Ενημέρωση από τον δικτυακό τόπο http://cyberalert.gr/feelsafe