Υπογράφηκε ο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υπογράφηκε ο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου;

Ιούνιος 14, 2017 - 07:21

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Υπογράφηκε από τους συναρμόδιους Yπουργούς ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου και αναμένεται εντός ολίγου η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφέρει η επίσημη σελίδα του δήμου Καλαμάτας.

«Η ενέργεια αυτή προκαλεί κίνηση διαδικασιών και άμεσες εξελίξεις όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, με πρώτη την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και Περιφέρειας Πελοποννήσου.»

Nα επισημάνουμε ότι ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απαντώντας στον βουλευτή Αρκαδίας της ΔΗΜΑΡ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο ως προς το κόστος της διαχείρισης ανά τόνο των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε αναφέρει ότι θα κοστίσει 69,13 ευρώ ανά τόνο συν ΦΠΑ.  Επίσης ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων προβλέπεται: Κατασκευή 3 ΜΕΑ (μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων) συνολικής δυναμικότητας 200.000 τόνων. Κατασκευή 3 ΧΥΤΥ (χώρων υγειονομικής ταφής υπολείμματος). Κατασκευή 2 ΣΜΑ (σταθμών μεταφόρτωσης). Λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων.

«Καταιγιστικές εξελίξεις» αναμένονται, μετά από αυτή την δημοσίευση, καθώς θα ανοίξει οριστικά ο δρόμος για την κατασκευή  του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων με τη ΣΔΙΤ της περιφέρειας Πελοποννήσου.