Γ. Μανιάτης:΄Αμεση αποκατάσταση ζημιών στη Λέσβο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης:΄Αμεση αποκατάσταση ζημιών στη Λέσβο

Ιούνιος 15, 2017 - 08:17

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γ. Μανιάτης, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λέσβο, με τη συμμετοχή του Γραμματέα Τ. Υποδομών του ΠΑΣΟΚ Γ. Οικονομίδη και στελεχών της Νομαρχιακής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λέσβο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ζημιές στο χωριό Βρίσα είναι τεράστιες. Πρόκειται ουσιαστικά για ολοκληρωτική καταστροφή των λιθόκτιστων κτιρίων ενός παραδοσιακού αρχιτεκτονικού συνόλου που πρέπει το συντομότερο δυνατόν μέσα από κίνητρα προς τους κατοίκους να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση. Εκτός από τις δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, απαιτείται να υπάρξει αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των κτιρίων, αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων προς ΔΕΗ για τουλάχιστον 6 μήνες στους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής κι επιπλέον ταχύτατη έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων για την αποζημίωση των κατοίκων.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ενέργειές της στην Κοινωνία και τη Βουλή θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες για το ταχύτερο δυνατόν ξεπέρασμα της μεγάλης καταστροφής που βρήκε τους οικισμούς του νησιού.