Ενημέρωση δημάρχων Πελοποννήσου για την στέγαση προσφύγων (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ενημέρωση δημάρχων Πελοποννήσου για την στέγαση προσφύγων (φωτο&βίντεο)

Ιούνιος 15, 2017 - 23:12

Ημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην Τρίπολη παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  διοργανώνουν. 

Στην πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι της περιφέρειας «γύρισαν την πλάτη» στην ημερίδα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, είτε ότι δεν τους ενδιαφέρει ο δήμος τους να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  στέγασης προσφύγων, είτε ότι το κλίμα στην ΠΕΔ δεν είναι ευοίωνο.

Το  πρόγραμμα προσωρινής στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα που έχει αναπτύξει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στοχεύει σε κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων σε κατοικίες στις πόλεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται για ένα βίαιο πρόγραμμα, αλλά αυτό υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες.

Το πλάνο προβλέπει να κλείσουν τα camp και οι πρόσφυγες να μείνουν σε διαμερίσματα στους δήμους. Βίντεο https://youtu.be/3Jjrcb1Jvd0

Έφ.Κ

 http://www.arcadiaportal.gr/news/enimerosi-dimarhon-peloponnisoy-gia-tin...

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη