Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών για το Τραίνο στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών για το Τραίνο στην Αργολίδα

Ιούνιος 16, 2017 - 17:05

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η γραμματεία του Δημάρχου Ναυπλιέων έκλεισε ραντεβού την Τρίτη 20/6 με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών κ. Αθανάσιο Βούρδα, έτσι ορισμένα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο θα παραβρεθούμε στην συνάντηση. Για να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα σχετικά με την επανεκκίνηση της γραμμής ζητάμε να μας πλαισιώσουν εκείνη την ημέρα, οι τρεις βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, γνωρίζουμε πως ανάλογη πρόσκληση έχει απευθύνει και ο Δήμος Ναυπλιέων.

Πρώτα και κύρια θα ζητήσουμε από τον Γενικό Γραμματέα την ένταξη της γραμμής Κόρινθος-Μυκήνες-Άργος-Ναύπλιο στο πακέτο των επιδοτούμενων δρομολογίων (ΥΓΟΣ) του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Είναι κίνηση δίκαιη, απαραίτητη για την επαναφορά του τραίνου στην περιοχή και συμβαίνει σε παρόμοιες σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας ( π.χ.Προαστιακός Πάτρας).

Επιπλέον, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με τη σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων παρατάξεων θα υπάρχει τακτικό θέμα της συνεδρίασης η πρόταση της  της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Τέλος, πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος συμφώνησε με τον στόχο της επιστροφής του τραίνου, λέγοντας πως θα συνδράμει τις επόμενες δράσεις μας (συναντήσεις με τους εκπροσώπους της πολιτείας κτλ).

Πρωτοβουλία Πολιτών για Την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα