Ερώτηση Ανδριανού για την καθυστέρηση της δημοπράτησης του Αναβάλου στην Ερμιονίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για την καθυστέρηση της δημοπράτησης του Αναβάλου στην Ερμιονίδα

Ιούνιος 16, 2017 - 20:43

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την καθυστέρηση δύο ετών στη δημοπράτηση της επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Ερμιονίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται στη δημοπράτηση του έργου, την οποία και διαπιστώσατε κατά την επίσκεψή σας στην Αργολίδα τον Απρίλιο, και η οποία συνεχίζει να υφίσταται  παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι υπάρχει το κριτήριο της συμπληρωματικότητας του έργου.

Επισημαίνεται ότι στην γραπτή απάντησή σας στην προηγούμενη σχετική 2791/23-1-2017 Ερώτησή μου, αναφέρατε μεταξύ άλλων:

“Με την ΑΠ 3892/98489/11-9-2015 Απόφαση ΥΠΑΑΤ, πραγματοποιήθηκε η οριστική παραλαβή της μελέτης του έργου και αναμένεται το νέο πρόγραμμα συμπληρωματικών έργων για την ένταξή του στο ΠΑΑ 2014-2020.

Όσον αφορά στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του εν λόγω έργου, σημειώνεται ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων:

-Σε ό,τι αφορά στο εθνικό του σκέλος, σημειώνεται ότι έχει περιορισμένους πόρους, οι οποίοι αφορούν αποκλειστικα΄σε υποχρεώσεις εγγειοβελτιωτικών έργων των παρελθόντων ετών και

-σε ό,τι αφορά στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του, σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει εγκριθεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020, στο οποίο περιλαμβάνεται το Μέτρο 4.3.1 “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων”. Το εν λόγω Μέτρο δύναται να χρηματοδοτήσει εγγειοβελτιωτικά έργα και μελέτες με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στην άρδευση.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο συγκεκριμένο Μέτρο, σημειώνεται ότι θα ενεργοποιηθεί όταν αρθούν οι εκ των προτέρων αιρεσιμότητες που θέτουν οι Κανονισμοί της ΕΕ 1305 και 1303/13”.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.Ποια βήματα έχουν γίνει από τις 10-4-2015, ημερομηνία σύνταξης της ως άνω γραπτής απάντησης στην προηγούμενη σχετική 2791/23-1-2017 Ερώτησή μου.

2.Ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού του σημαντικού αρδευτικού και περιβαλλοντικού έργου”.