Αποστόλου από Ναύπλιο:Θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποστόλου από Ναύπλιο:Θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις (φωτο&βίντεο)

Ιούνιος 19, 2017 - 13:01

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Tη βούληση  της πολιτείας για άμεση καταγραφή των ζημιών και στήριξη των αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες πλήγηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση  εξέφρασε ο  Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης  Αποστόλου που συναντήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο με εκπροσώπους ομάδων παραγωγών,παρουσία των βουλευτών Γιάννη Γκιόλα ,Γιάννη Ανδριανού ,Γιάννη Μανιάτη,του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ,του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου,του δημάρχου  Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου,του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Γαβρήλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Παρόντες στη συζήτηση-ενημέρωση ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλης, ο Γ.Γ του Υπουργείου Χαρ. Κασσίμης και ο διοικητής του ΕΛΓΑ  Φάνης Κουρεμπές.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Όπως τονίστηκε και  από γεωπόνους της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας αλλά και από αγρότες η ζημιά από  το χαλάζι  είναι πολύ μεγάλη και σε μεγάλο τμήμα του Αργολικού κάμπου, στα όρια των δήμων Ναυπλίου και Άργους –Μυκηνών.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι θα κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες  για καταγραφή των ζημιών  έτσι ώστε να κινηθεί ανάλογα και η διαδικασία  των  αποζημιώσεων που προβλέπονται.,

Εφ όσον μάλιστα η πληγείσα περιοχή κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  θα υπάρξουν  και αποφάσεις   για διευκολύνσεις των  πληγέντων αγροτών  ως προς τις οφειλές τους  σε εφορεία, ΕΦΚΑ κλπ

Από την πλευρά του ο κ.Κουρεμπές επισήμανε  την ανάγκη άμεσης υποβολής  δηλώσεων από τους παραγωγούς   ώστε πολύ γρήγορα να γίνουν πι επισημάνσεις και  εκθέσεις από τους γεωπόνους , με στόχο  γύρω στο τέλος του φθινοπώρου ν α αποζημιωθούν  τα πυρηνόκαρπα ( βερίκοκα) και τα κηπευτικά , αργότερα  δε τα εσπεριδοειδή , ελιές  κλπ.

Στην παρέμβαση του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης  και του ΕΛΓΑ για την άμεση  ανταπόκριση που επέδειξαν  και ζήτησε , από την πλευρά του, να γίνουν όσο γίνεται γρήγορα οι διαδικασίες καθώς το μέγεθος της ζημιάς είναι μεγάλο, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Άργους. (φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο δήλωση  του Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης  Βαγγέλη  Αποστόλου https://youtu.be/qA9ZDJJB8oM

Βίντεο από την σύσκεψη https://youtu.be/Rdr_-Lp-E68

Βίντεο δήλωση του Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα https://youtu.be/218YNCfiCZU

Βίντεο δήλωση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη  https://youtu.be/4X6EsDqxHgI

Βίντεο δήλωση του Βουλευτή Γιάννη Ανδριανού https://youtu.be/A9CVq9vxXLw

Βίντεο δήλωση του Βουλευτή Γιάννη Μανιάτη https://youtu.be/6UwJMgjVzdc

Βίντεο δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου https://youtu.be/lWzVHfhzfSM

Βίντεο δήλωση του Προέδρου του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ https://youtu.be/OhH40e8YH3w

ArgolidaPortal.gr Αργολιδα-Αποστόλου για αποζημιώσεις αγροτών από το χαλάζι