Απάντηση Φάμελλου σε Ανδριανό και βουλευτές ΝΔ για τους αγροτικούς χάρτες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση Φάμελλου σε Ανδριανό και βουλευτές ΝΔ για τους αγροτικούς χάρτες

Ιούνιος 23, 2017 - 13:27

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στην 2874/25-1-2017 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών, απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιεί το έργο των δασικών χαρτών, εκπληρώνοντας μια συνταγματική απαίτηση περισσότερων των 40 ετών. Ο δασικός χάρτης αποτελεί κτηματογραφικό διάγραμμα που απεικονίζει τις εκτάσεις στις οποίες εφαρμόζονται πρωταρχικά οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Επίσης, στο δασικό χάρτη απεικονίζονται και οι διοικητικές πράξεις που μετέβαλλαν τη χρήση δασικού χαρακτήρα εκτάσεων (εποικισμός, σχέδια πόλης, αναδασμοί, κλπ). Σύννομες υφιστάμενες χρήσεις γης δεν αναιρούνται και δεν είναι αναγκαία η υποβολή αντίρρησης.

Ο σαφής και χωρίς αμφισβήτηση προσδιορισμός και η οριοθέτηση του χώρου στον οποίο ισχύουν και εφαρμόζονται οι εν γένει διατάξεις της δασικής νομοθεσίας καθώς και το γεγονός ότι καθίστανται πλέον γνωστοί και καθορίζονται οι θεσμικοί όροι και οι δυνατότητες χειρισμού, προστασίας και ανάπτυξης των διαφόρων περιοχών της χώρας είναι τα βασικά αναπτυξιακού χαρακτήρα οφέλη που θα προκύψουν με την κύρωση των δασικών χαρτών.