Ο Ανδριανός στην ημερίδα για την καλλιέργεια βερικοκιάς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός στην ημερίδα για την καλλιέργεια βερικοκιάς

Ιούνιος 24, 2017 - 00:31

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αργολίδας για την καλλιέργεια βερικοκιάς.
 Ο κ. Ανδριανός στο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε:
 “Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αργολίδας, τόσο για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας, όσο και για το πολύτιμο έργο που επιτελεί, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες, για την στήριξη των παραγωγών οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη επιβίωσης, τόσο απέναντι στην ευρύτερη οικονομική κατάσταση και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, όσο και απέναντι στις αγρονόσους και τα φυσικά φαινόμενα.
 Όπως το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή και τα κτηνοτροφικά προϊόντα,το βερίκοκο είναι επίσης ένα σημαντικό προϊόν της περιοχής μας. Ταυτόχρονα όμως είναι μια καλλιέργεια που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Εκτός από τις καιρικές συνθήκες όπως η προχθεσινή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε τη φετινή παραγωγή αλλά και φυτικό κεφάλαιο, οι καύσωνες και οι παγετοί  που πλήττουν με έντονο τρόπο την παραγωγή  και η“σάρκα” προκαλεί τεράστιες ζημιές σε όλα τα πυρηνόκαρπα.
 Είναι γι' αυτό σημαντικό, μέσα από πρωτοβουλίες όπως αυτή, να δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς μας να ενημερώνονται από τους ειδικούς επιστήμονες και με τρόπο εμπεριστατωμένο για τις νέες τεχνικές που διασφαλίζουν κατά το δυνατό περισσότερο τις καλλιέργειες έναντι των υπαρκτών αυτών κινδύνων.
 Όπως επίσης είναι απαραίτητο, μέσα σ' αυτή τη δύσκολη συνθήκη για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας μας, να αναδεικνύουμε αποτελεσματικά στην κεντρική πολιτική σκηνή τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας, και να διεκδικούμε από κοινού τις προσήκουσες κάθε φορά λύσεις. Σ' αυτή την κατεύθυνση είμαι πάντα δίπλα σας. Και η Κυβέρνηση πρέπει έμπρακτα να στηρίξει τους αγρότες που ενώ με τις ζημιές έχουν έως και μηδενικό εισόδημα, καλούνται να πληρώσουν  100% προκαταβολή φόρου για εισόδημα που δεν υπάρχει, ασφάλιση, αγροτικό ρεύμα, αλλά και έξοδα για αγροεφόδια της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
 Μ' αυτές λοιπόν τις σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία στην ημερίδα αυτή, καλή συνέχεια με ανάλογες πολύτιμες για τον τόπο μας πρωτοβουλίες”.