Άργος: Μνήμη και Τιμή σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Μνήμη και Τιμή σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου (φωτο&βίντεο)

Ιούλιος 15, 2017 - 00:25

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου»  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.
 Ο δήμαρχος  Άργους - Μυκηνών Δ. Καμπόσος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: ''Λαοί που δεν θυμούνται την ιστορία τους,λαοί που δεν θυμούνται την διαδρομή τους είναι ξεφτισμένοι λαοί...''  https://youtu.be/UmqlKhwAnjs
Εκ μέρους της Επιτροπής για την Κύπρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας  κ.  Ανδρέας Βοσκός,ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής κ. Γιάννης Άνδριανός.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Επιτροπή για την Κύπρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Κυπριακή Πρεσβεία - Σπίτι της Κύπρου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους - Μυκηνών.
Συμμετείχαν ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη στήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού και ο σύλλογος  Ελληνικών Χορών & Εθνογραφικών Μελετών «Ελληνική Παράδοση».Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης,ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πετσέλης,ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δελής, η τοπική σύμβουλος του Άργους Πέγκυ Καχριμάνη κ.α. (φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο από την εκδήλωση https://youtu.be/z95G2X6gUwE

Βίντεο ομιλία του δημάρχου Δ.Καμπόσου https://youtu.be/UmqlKhwAnjs

Βίντεο ομιλία του βουλευτή Γ. Ανδριανού https://youtu.be/Lr8lZXSA4KQ

Βίντεο ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας  Ανδρέας Βοσκός https://youtu.be/orhP_2FlOl0

 

ArgolidaPortal.gr Άργος: Μνήμη και Τιμή σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Κύπρο

ArgolidaPortal.gr Άργος: Ομιλία δημάρχου Δ.Καμπόσου στην εκδήλωση Μνήμη και Τιμή για την Κύπρο