4ος Αγώνας υπεραπόστασης Κρόνιον Πέρασμα στον Πάρνωνα (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

4ος Αγώνας υπεραπόστασης Κρόνιον Πέρασμα στον Πάρνωνα (φωτο&βίντεο)

Ιούλιος 16, 2017 - 08:20

από arcadiaportal.gr

Η καρδιά του αθλητισμού χτύπησε στην Αρκαδία για ακόμη μία φορά, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας ο αγώνας υπεραπόστασης 70 χιλιομέτρων το «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ» όπως έχει ονομαστεί το Σάββατο 15 Ιουλίου με πάνω από 180 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα.
Φέτος, παράλληλα με τον κύριο αγώνα πραγματοποιήθηκε και το  Ημικρόνιον Πέρασμα ή αλλιώς «Δρόμοι του Πάρνωνα 37 χλμ.»
Η ιδέα του δεύτερου παράλληλου – με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ – αγώνα, προέκυψε από την ανάγκη και την επιθυμία πολλών δρομέων να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιου είδους αγώνα, αλλά λόγω εμπειρίας ίσως και κούρασης, δεν μπορούσαν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα υπεραπόστασης, των 70 περίπου χλμ.!
Μεγάλη στιγμή της διοργάνωσης το άναμμα της φλόγας η οποία ήρθε από τους Δελφούς και σήμανε την έναρξη του αγώνα, στιγμή πολύ συγκινητική για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους παρευρισκόμενους.
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέα Διαχείρισης Όρους Παρνωνα και Υγροτόπου Μουστού,ο Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, η  Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου και υπό την επίβλεψη του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής διοργάνωσαν για 4η χρονιά τον αγώνα στον οποίο η έναρξη δόθηκε στις 10:00.
Οι δεκάδες δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία του χωριού και κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο του Πάρνωνα. Μεταξύ αυτών και ο πατέρας Θεόδωρος Περπερίδης από τα Γιαννιτσά!
Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο.
Ο αγώνας γίνεται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πεύκα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.
Ξεκίνησε από τον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας και κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο Πάρνωνα, πέρασε μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερμάτισε πάλι στον Αγ. Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ. http://www.arcadiaportal.gr/news/4os-agonas-yperapostasis-sto-voyno-toy-...

 Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr 4o Κρόνιον Πέρασμα και Ημικρόνιον Πέρασμα στον Πάρνωνα