Πρώτο δείγμα θετικό και ελπιδοφόρο για τον Αστέρα Τρίπολης 1-1 με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρώτο δείγμα θετικό και ελπιδοφόρο για τον Αστέρα Τρίπολης 1-1 με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό (φωτογραφίες)

Ιούλιος 20, 2017 - 10:50

φωτογραφία Eurokinissi Sports

Με τα πόδια βαριά από τις προπονήσεις ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο του φετινό φιλικό αγώνα για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά άφησε θετικές εντυπώσεις και πολλές ελπίδες για την συνέχεια μετά το ισόπαλο 1-1 με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Σκόρερ στο 30’ ο Μιχάλης Μανιάς που το ξεκινάει όπως ακριβός τελείωσε την περσινή σεζόν μετά από πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά του Νίκου Καλτσά που αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα της αρκαδικής ομάδας.
Ντεμπούτο για Μαντίντα, Κουμάντι, Πασαλίδη και για τον υπό δοκιμή Κορεάτη Χι Γιάνγκ. Επίσης αγωνίστηκε και ο Χασάν που και αυτός δοκιμάζεται με τον Λέβι Μαντίντα να κάνει εξαιρετική πρώτη εμφάνιση με τα κιτρινομπλέ και να δείχνει γιατί τον απέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης.
Δύο ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο από τον Στάικο Βεργέτη που έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους ποδοσφαιριστές με την αρκαδική ομάδα να αμύνεται πολύ σωστά σε όλη την διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης μη δίνοντας την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο επιθετικά στο παιχνίδι και με περισσότερη ενέργεια πράγμα απόλυτα λογικό μιας και οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς την προετοιμασία τους και αυτό είναι μόλις το πρώτο φιλικό του Αστέρα Τρίπολης.Οι κεφαλιές των Εμενίκε και Ρομαό στο 12’ και στο 17’ δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη με τον Έλληνα κίπερ στο 25’ να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Οφόε μέσα από την περιοχή. Κάπου εκεί ο Αστέρας άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 30’ μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Καλτσά και σέντρα του από τα δεξιά ο Μανιάς αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Σισέ και Καπίνο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στην πρώτη τελική του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι. Στο 35’ και πάλι ο Αθανασιάδης δήλωσε παρών σταματόντας το πλασέ του Πάρντο με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το γυριστό σουτ του Πάρντο που πέρασε έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν πολλές αλλαγές με τον Στάικο Βεργέτη να αλλάζει τους 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές του αφήνοντας μόνο τον Λέβι Μαντίντα από την ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 49’ ο Μάριν μπήκε στην κιτρινομπλέ περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει ενώ στο 53’ το μακρινό σουτ του Μαντίντα πέρασε λίγο άουτ. Στον 55’ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό όταν ο  Κούτρης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φορτούνης προσπάθησε να κοντρολάρει με το στήθος μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα του έφυγε και μετά την λανθασμένη απομάκρυνση του από την άμυνα του Αστέρα ο Καρσελά με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1. Στο 68’ από το απευθείας φάουλ του Γκοντό ο Καπίνο μπλόκαρε την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε πολύ ελέω και των πολλών αλλαγών με τον Αστέρα Τρίπολης να ρίχνει το βάρος του στην αμυντική του τακτική και να κλείνει άριστα όλους τους χώρους με το 1-1 στην φιλική αναμέτρηση να παραμένει μέχρι και το φινάλε.
H ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Kαπίνο, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης, Πάρντο, Μάριν, Εμενίκε.
Η ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ίγκορ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουμάντι, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς, Μαντίντα, Καλτσάς, Μάσα, Μανιάς.
Για τον Αστέρα Τρίπολης αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο: Τσίφτσης, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Γκοντό, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Ντουντού, Τσιλιανίδης, Χασάν, Γιανγκ, Καπετάνος, Δουβίκας.

Βεργέτης: «Σταθήκαμε καλά»
Iκανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο φιλικό έμεινε ο Στάικος Βεργέτης τονίζοντας την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του αλλά και το γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης χτίζεται κομμάτι-κομμάτι.
Αναλυτικά
«Βρισκόμαστε στα μέσα της τέταρτης εβδομάδας και είναι για εμάς πολύ νωρίς για κάποιο συμπέρασμα. Ήταν το πρώτο μας φιλικό, όμως έχοντας δομήσει και εκπαιδεύσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας θεωρώ πως σταθήκαμε καλά σ' ένα υψηλό επίπεδο. Δεν θα έλεγα ότι βγάλαμε τόσες φάσεις επιθετικά όσες θα θέλαμε αλλά σημασία έχει να χτίσεις κομμάτι-κομμάτι και η αμυντική λειτουργία ήταν αρκετά καλή».(φωτογραφίες Eurokinissi Sports)

Παράπονα Θεοδωρίδη στον πάγκο του Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε την πρώτη φιλική αναμέτρηση του από την έναρξη της προετοιμασίας του κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' κερδίζοντας τις εντυπώσεις με βάση την συνολική του εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη έβγαλαν μεγάλο πάθος κυνηγώντας την κάθε μπάλα και μην αφήνοντας τους Πειραιώτες να κάνουν το παιχνίδι τους ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που δεν δίστασαν να βάλουν τα πόδια τους στην φωτιά.

Από πλευράς Ολυμπιακού που ο αγώνας αποτελούσε πρόβα τζενεράλε ενόψει των Ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων και του αγώνα στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν δεν ήταν λίγες οι φορές που διαμαρτυρήθηκαν με τον Σάββα Θεοδωρίδη μάλιστα να πηγαίνει στον πάγκο της αρκαδικής ομάδας και να διαμαρτύρεται και αυτός με την σειρά του και με σκοπό να κάνει συστάσεις ο Στάικος Βεργέτης προς τους ποδοσφαιριστές του. (φωτογραφίες Eurokinissi Sports)