Μωρά μου, σόρι, ήμουν άπειρος στο ζόρι!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μωρά μου, σόρι, ήμουν άπειρος στο ζόρι!

Ιούλιος 25, 2017 - 12:01

«Slowly, slowly what nobody believed could happen, will happen. We will extract the country from the crisis... and in the end that will be judged», είπε ο μικρός Αλέξης με τα σπαστά του αγγλικά (σιγά-σιγά, slowly, slowly και how from here morning-morning... αλλά έχει κάνει πολύ χειρότερα το παιδί!).

Και τα χειρότερα τα παραδέχεται σε συνέντευξή του στον «Guardian»: «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη. Ίσως το μεγαλύτερο να ήταν επιλογή προσώπων σε θέσεις-κλειδιά», είπε ο Αλέξης για να μπαλώσει όπως-όπως το γεγονός ότι ο Γιάννης με ένα «ν», ο φαφλατάς φανφαρόνος τυχοδιώκτης που του γνώρισε ο Αλεκούκος ένα βράδυ στην Αίγινα ή ένα πρωινό σε ένα μπουτίκ-οτέλ στην Αθήνα και τον αποχαύνωσε τον Αλέξη μας, τα σκάτωσε -τα έκανε «σαλάτα», σύμφωνα με τα κυβερνητικά χείλη.

«Τα κάναμε σαλάτα», είπε ο Αλέξης στη συνέντευξη, για την ακρίβεια.

Όλοι μαζί την φτιάξατε, αλλά όλοι εμείς την φάγαμε!

Η εφημερίδα παρατηρεί -και αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό από όλα!- ότι ο Αλέξης της καρδιάς μας είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην Ελλάδα της κρίσης. Αυτός ο μικρός, όπως λέει ο ίδιος, αυτός ο άσχετος, που αλλιώς τα περίμενε, όπως λέει ο ίδιος, επαναλαμβάνω, και αλλιώς τα βρήκε, επέπλευσε στη θάλασσα της κρίσης εκεί που δεν τα κατάφεραν άλλοι κι άλλοι που ήταν υποψήφιοι βουλευτές όταν εκείνος φορούσε πάνες!

Πώς έμεινε, βρε παιδί μου, στην καρέκλα του αυτός ο μικρός και άσχετος Αλέξης που δεν του 'κοβε να κάνει πολιτική απέναντι στους δανειστές; Ω, του θαύματος, του 'κοψε να διπλαρώσει τον λαό με ένα αχρείαστο δημοψήφισμα με το οποίο υφάρπαξε ένα 61% που του χρησίμευσε όχι για τις αγορές και για τον πόλεμο με τους δανειστές, αλλά για να κάνει εκλογές και να τις κερδίσει και να μην χάσει τη λατρεμένη εξουσία!

Λοιπόν, αθώε μου μικρέ πρωθυπουργέ, άπειρε κυβερνήτα, ο λαός σου συνεχίζει να μασάει τη σαλάτα που του έφτιαξες αλλά ο στόχος «εκλογές 2019» αναβοσβήνει όλο και πιο έντονα στα μάτια σου μπροστά. Συγχαρητήρια, δεν ήσουν η αριστερή παρένθεση. Και με όλα τα κόλπα, στόχος επετεύχθη.

Κι είμαστε ακόμα χρεοκοπημένοι. Κι εσύ μας λες «μωρά μου, σόρι, ήμουν άπειρος στο ζόρι»!

(Αλέξη, το μόνο φίδι στον κόρφο σου δεν ήταν ο Μπαρουφάκης. Σύντομα θα βρεθείς απολογούμενος για τον Καμμένο -πόσο πια θα τον προστατεύεις;.. Και ευρισκόμενος μπροστά σε νέες απολογίες, μην πεις πάλι ότι ήσουν μικρός και άπειρος. Έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο!)